Drumul strainatatii. Al doilea caiet

Drumul strainatatii. Al doilea caiet - Paul Miron
Pret: 18,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDrumul strainatatii. Al doilea caiet
  • Autor: Paul Miron
  • Editura: Cartea Romaneasca
  • Colectia: Jurnale si memorii
  • Categoria: Jurnale
  • ISBN: 978-973-23-1909-3
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 120
  • Format carte: 130x200
Comanda acum "Drumul strainatatii. Al doilea caiet - Paul Miron" de pe libraria ishop la pretul de 18,00 lei
Descriere carte:
Paul Miron paraseste Romania in toamna anului 1944, la Sf. Ecaterina. Este inrolat in Armata Nationala, la Viena, in noiembrie 1944. Face primele notite intr-un carnetel (13x8) incepind de la Craciunul anului 1944. Scrie zilnic de la 1 la 7 ianuarie 1945, apoi, pe sarite, pina la 15 februarie, cind are loc plecarea spre front. La intervale mai mari, pe front, pina la 23 aprilie. De la 23 aprilie 1945 pina la 4 mai este internat la spitalul militar din Parchim. De la 6 mai pina la 15 septembrie se afla la spitalul militar 1007 din Schleswig. Incepe primele notite pe al doilea caiet, la 7 iunie 1945 si paralel (iunie-august 1945), ingrijorat de perchezitii si controale (rusesti), pe foi volante, din care au ramas doar citeva. Eliberat din prizonierat se stabileste la Bonn.

Cind se muta de aici la Paris, lasa lucrurile personale, printre care un plic cu ?memoriile", jurnalul de razboi, unei colege, Vera. Legaturile cu V. se disloca. Toate incercarile, de a recupera macar amintirile, esueaza. Le considera un bun pierdut, dar prin anii '60 e surprins de informatia unui prieten, Ioan Cusa, care ar fi vazut, la biblioteca romana din Freiburg, manuscrisul unui diariu, pe care nu l-a putut examina de-aproape, fiindca i-ar fi fost smuls brutal din mina de catre directorul de atunci, fara sa i se dea explicatii pentru gestul riguros. Si rugamintea de a i se imprumuta foile, in care Cusa credea ca ar fi recunoscut scrisul lui Paul Miron, a fost refuzata. A mai comandat de citeva ori, la secretariatul institutiei, misteriosul op, fara raspuns. Recapitulam: Urma Jurnalului se pierde in 1947 (cf. Drumul Strainatatii , p. 9). Reapare in anii '60 intr-un colet in care era o ilustrata din Suedia, lucru straniu. Dupa doua saptamini primeste alt plic cu restul insemnarilor din acest jurnal (partea a II-a). Ramin intrebarile: cine a purtat grija manuscrisului atita vreme, cine l-a insotit pe drumul strainatatii?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Drumul strainatatii. Al doilea caiet
Cartea Drumul strainatatii. Al doilea caiet in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Drumul strainatatii. Al doilea caiet - Paul Miron" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Confesiunile unui cafegiu - Gheorghe Florescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Gheorghe Florescu
44,10 lei
Luptatorul din umbra: un agent CIA si bataliile sale secrete - Felix I. Rodriguez, John Weisman Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Felix I. Rodriguez, John Weisman
31,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurnaleCarti recomandate din categoria Jurnale