Drepturile si obligatiile parintesti. Drept roman si drept comparat

Drepturile si obligatiile parintesti. Drept roman  si drept comparat - Alin-Gheorghe Gavrilescu
Pret: 32,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDrepturile si obligatiile parintesti. Drept roman  si drept comparat
Comanda acum "Drepturile si obligatiile parintesti. Drept roman  si drept comparat - Alin-Gheorghe Gavrilescu" de pe libraria ishop la pretul de 32,00 lei
Descriere carte:
Autorul a investigat in lucrarea sa institutia ocrotirii parintesti in dreptul roman si dreptul comparat realizand practic o monografie care pune in lumina intreaga problematica juridica a ocrotirii interesului superior al copilului atat de catre propriii parinti, cat si prin institutiile create de stat in acest scop.

In cele noua capitole ale lucrarii, autorul porneste de la evolutia istorica a acestei institutii incepand din dreptul roman, trecand prin vechiul drept romanesc pentru a ajunge sa investigheze reglementarile actuale din dreptul roman, dar si din alte state. Valorificand ce este deja dobandit in literatura juridica si in practica judiciara, autorul face o completa analiza a temei abordate, lucrarea remarcandu-se prin elementele de noutate si originalitate.

Autorul are toate armele unui bun cercetator in domeniul juridic, si-a pregatit mai intai o bibliografie impresionanta, a epuizat toate sursele, are o gandire si o expresie clara, iar concluziile la care a ajuns sunt bine intemeiate pe argumente solide si credibile.

Lucrarea poarta dimensiunile profunzimii, eruditiei si informatiei la zi, reusind sa infatiseze intr-o expunere logica si metodica o tema deosebit de importanta, pe cat de interesanta si complexa, pe atat de actuala si utila pentru societate in general si pentru stiinta dreptului in special. O recomand tuturor cercetatorilor, studentilor, precum si publicului mai larg interesat de problematica juridica dedicata ocrotirii copilului si intereselor sale.

Prof. univ. dr. Alexandru Bacaci


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Drepturile si obligatiile parintesti. Drept roman  si drept comparat
Cartea Drepturile si obligatiile parintesti. Drept roman  si drept comparat in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Drepturile si obligatiile parintesti. Drept roman si drept comparat - Alin-Gheorghe Gavrilescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dreptul Familiei - Bodoasca Teodor Urmatoarea carte recomandata din categoria Dreptul familiei
Bodoasca Teodor
54,50 lei
Dreptul familiei. Editia 3 - Florian Emese Urmatoarea carte recomandata din categoria Dreptul familiei
Florian Emese
75,90 lei
Tratat De Dreptul Familiei, Editia A Vii-a - Filipescu I. Andrei, Filipescu P. Ion Urmatoarea carte recomandata din categoria Dreptul familiei
Filipescu I. Andrei, Filipescu P. Ion
52,32 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dreptul familieiCarti recomandate din categoria Dreptul familiei