Drept privat roman - Editie revazuta si adaugita

Drept privat roman - Editie revazuta si adaugita - Emil Molcut
Pret: 60,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDrept privat roman - Editie revazuta si adaugita
  • Autor: Emil Molcut
  • Editura: Universul Juridic
  • Colectia: Tratate si cursuri universitare
  • Categoria: Drept
  • ISBN: 978-973-127-388-4
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 528
  • Format carte: 17x24 mm
Comanda acum "Drept privat roman - Editie revazuta si adaugita - Emil Molcut" de pe libraria ishop la pretul de 60,00 lei
Descriere carte:
Problema importantei dreptului privat roman s-a pus inca din epoca renasterii, pentru ca dreptul privat roman a trait o viata proprie, in sensul ca a supravietuit societatii care l-a creat si s-a aplicat atat in Evul Mediu, cat si in epoca moderna, spre deosebire de toate celelalte sisteme de drept ale antichitatii, care au ramas simple documente arheologice si prezinta numai o valoare culturala sau de cunoastere. Acest fenomen de vitalitate cu totul exceptionala a fost explicat fie prin factori de natura obiectiva, fie prin factori de natura subiectiva.

Cert este faptul ca dreptul privat roman este expresia juridica generala si abstracta a relatiilor dintr­o societate care se intemeiaza pe proprietatea privata si pe economia de schimb. Astfel incat, orice societate, din orice epoca istorica, daca se intemeiaza pe proprietatea privata si pe economia de schimb, gaseste gata elaborate in dreptul privat roman, toate conceptele, categoriile, principiile si institutiile necesare in vederea reglementarii juridice a acestor relatii.

Prezenta editie a fost completata cu un capitol de terminologie juridica romana, in care, alfabetic, sunt explicati aproape 1500 de termeni din dreptul roman.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Drept privat roman - Editie revazuta si adaugita
Cartea Drept privat roman - Editie revazuta si adaugita in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Drept privat roman - Editie revazuta si adaugita - Emil Molcut" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Teoria Generala A Actelor De Procedura Penala - Vasiliu Alexandru Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Vasiliu Alexandru
25,07 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DreptCarti recomandate din categoria Drept