Drept penal-Partea generala - Curs pentru studentii anului II. Editia a II-a

Drept penal-Partea generala - Curs pentru studentii anului II. Editia a II-a - Lavinia Lefterache
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDrept penal-Partea generala - Curs pentru studentii anului II. Editia a II-a
Comanda acum "Drept penal-Partea generala - Curs pentru studentii anului II. Editia a II-a - Lavinia Lefterache" de pe libraria ishop la pretul de 60,00 lei
Descriere carte:
Lavinia Valeria Lefterache a absolvit Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept (1990-1994) si Institutul National al Magistraturii (1994-1995). Autoarea este doctor in drept din anul 2001, studiile doctorale fiind urmate in cadrul Institutului de Cercetari Juridice, Academia Romana (1996-2001).

In prezent este judecator la Curtea de Apel Bucuresti si conferentiar la catedra de drept penal a Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti.

Cursul de drept penal se adreseaza in principal studentilor din anul II al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.

Prezentarea institutiilor partii generale a dreptului penal se face din perspectiva doctrinei, dar si jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg (sunt citate 55 de hotarari), instantelor comunitare de la Luxembourg (sunt citate 13 hotarari), jurisprudentei Curtii Constitutionale (sunt citate 21 de hotarari) si jurisprudentei instantei supreme din Romania, in unificarea practicii judiciare (sunt citate 31 de hotarari). Cursul analizeaza, de asemenea, modul in care se prezinta modificarile legislative in domeniul penal prin Legea nr. 286/2009 (Noul Cod penal). Prezentarea teoretica este insotita de jurisprudenta instantelor nationale si comunitare, precum si de date statistice privind fenomenul infractional din Romania, astfel incat cursul este destinat si acelora care doresc sa cunoasca evolutia dreptului penal, precum si modul de interpretare a institutiilor sale in spatiul juridic european.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Drept penal-Partea generala - Curs pentru studentii anului II. Editia a II-a
Cartea Drept penal-Partea generala - Curs pentru studentii anului II. Editia a II-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Drept penal-Partea generala - Curs pentru studentii anului II. Editia a II-a - Lavinia Lefterache" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Institutii de drept penal - Petre Buneci Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Petre Buneci
18,00 lei
Metodica Cercetarii Infractiunii De Viol - Nelu Viorel Catuna Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Nelu Viorel Catuna
24,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PenalCarti recomandate din categoria Penal