Drept administrativ european

Drept administrativ european - Alexandru Ioan
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDrept administrativ european
Comanda acum "Drept administrativ european - Alexandru Ioan" de pe libraria ishop la pretul de 40,00 lei
Descriere carte:
Adaptarea permanenta a procesului educational la realitatile vietii economice si social-politice este o conditie a eficacitatii acestuia; o conditie a utilitatii lui, in ultima instanta, a contributiei sale la progresul general pe care ni-l dorim cu totii.

Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana este deja o veche aspiratie a noastra, a tuturor. Acest lucru presupune insa, o completare a culturii traditionale cu noi componente care tin de armonizarea acesteia cu ceea ce se considera a fi cultura politica, juridica si administrativa proprie spatiului public european.

Inca de la infiintare, Facultatea de Administratie Publica din Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative a promovat o noua conceptie a curriculei universitare, abandonand pregatirea traditionala, exclusiv juridica a viitorilor functionari publici prin introducerea unor discipline politice, economice si manageriale. In ultimii ani, aceasta conceptie a fost consolidata fara insa a afecta necesitatea unei pregatiri juridice temeinice, dat fiind faptul ca inainte de orice, administratia este chemata sa organizeze executarea legii, sa execute in concret si sa asigure executarea legii.

Pe aceasta directie, inca in primele lucrari (1994) destinate procesului de invatamant din facultate, am abordat intreaga problematica a administratiei publice din punct de vedere comparativ si interdisciplinar. In anul 2000, am scos, pentru prima data in Romania, o lucrare de Drept administrativ comparat, reeditat intr-o forma revizuita in 2003. In 2005, am scos impreuna cu tinerii mei colaboratori, "Dreptul administrativ european", destinat, de asemenea, pregatirii viitorilor lucratori din administratia publica. Aceasta lucrare pe care am intitulat-o, dupa unele ezitari, tot "Drept administrativ european" (denumire adoptata conventional in curricula universitara a facultatilor de profil din intreaga Europa, desi autonomizarea unei astfel de discipline juridice este discutabila in momentul de fata) din necesitati practice (impuse in special de procesul Bologna) combina informatii privind dreptul administrativ al unor tari din Uniunea Europeana (asadar drept administrativ comparat) cu dreptul administrativ al Uniunii Europene, incercand astfel sa corespunda, dupa cum aratam, practicilor din curricula universitara din alte tari membre.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Drept administrativ european
Cartea Drept administrativ european in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Drept administrativ european - Alexandru Ioan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Drept administrativ (editia a III) - Corneliu Manda Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept administrativ
Corneliu Manda
31,35 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept administrativCarti recomandate din categoria Drept administrativ