Dragostea ultimului magnat

Dragostea ultimului magnat - Francis Scott Fitzgerald
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDragostea ultimului magnat
Comanda acum "Dragostea ultimului magnat - Francis Scott Fitzgerald" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Ultimul roman al lui F. Scott Fitzgerald este nu numai schita a ceea ce ar fi devenit, fara indoiala, o capodopera a scriitorului american, ci si o cale de acces privilegiata in laboratorul de creatie al uneia dintre cele mai fascinante personalitati literare din prima jumatate a secolului XX.

In 1976, Elia Kazan a ecranizat romanul, di ndu-i sarcina adapt a rii celebrului Harold Pinter si distribuindu-l i n rolul principal pe Robert De Niro.

Daca o carte poate vreodata sa fie asemanatoare cu alta, as zice ca Dragostea ultimului magnat e mai asemanatoare cu Marele Gatsby decit cu oricare alta carte a mea. Dar sper ca va fi complet diferita sper ca va fi ceva nou, ca va trezi noi emotii, poate chiar un nou mod de a privi anumite fenomene. (F. Scott Fizgerald)


Actuala editie a romanului Dragostea ultimului magnat, realizata de Matthew J. Bruccoli, este rezultatul unor cercetari indelungate si aprofundate, menite sa restaureze structura, stilul si imagistica lui Fitzgerald. Ramasa neterminata, cartea a fost publicata intr-o prima varianta in 1941, cu titlul Ultimul magnat . Inspirat din biografia lui Irving Grant Thalberg, copilul-minune al cinematografiei hollywoodiene de la inceputul secolului XX, romanul urmareste ascensiunea lui Monroe Stahr, un producator american care incearca sa-si croiasca drum intr-o lume dificila si plina de intrigi, in care se imbina stralucirea inselatoare a platourilor de filmare cu tensiunile latente din culisele acestora, aventurile amoroase toride cu relatiile de putere.

Chiar si in starea sa preliminara si incompleta, Dragostea ultimului magnat este considerat cel mai bun roman despre cinematografie. Nu este insa unanim recunoscut si faptul ca Fitzgerald scria unul dintre putinele romane americane avind ca erou un om de afaceri convingator si captivant. Arta fictiunii este arta personajului. Monroe Stahr este un erou american arhetipal, intruparea Visului American: un Jay Gatsby inzestrat cu geniu. ( Matthew J. Bruccoli)

O carte in care gasim scene memorabile, imagini vii si o capacitate de inventie practic nelimitata cu alte cuvinte, citeva dintre motivele care fac un roman sa dainuiasca. ( The Los Angeles Times)

O perspectiva noua si fascinanta asupra operei lui Fitzgerald, dar si a procesului de creatie literara in general. (The San Francisco Chronicle)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dragostea ultimului magnat
Cartea Dragostea ultimului magnat in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dragostea ultimului magnat - Francis Scott Fitzgerald" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Clubul iubitoarelor de ciocolata - Carole Matthews Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Carole Matthews
33,16 lei
Tacerea din gradina  - William Trevor Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
William Trevor
32,20 lei
Marea spaima de la munte - Charles-Ferdinand Ramuz Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Charles-Ferdinand Ramuz
4,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala