Dragostea Nu Moare

Dragostea Nu Moare - Maitreyi Devi
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDragostea Nu Moare
Comanda acum "Dragostea Nu Moare - Maitreyi Devi" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Putine opere din literatura universala trateaza aceleasi fapte in viziunea a doi scriitori care au fost, in acelasi timp, protagonistii lor. Pentru noi, romanii, romanul Maitreyi al lui Mircea Eliade a constituit, generatii de-a randul, o adevarata incantare. Cu toate acestea, putini stiu ca prototipul personajului princial al cartii a trait cu adevarat, pana in 1990, in tara Vedelor si a Upanisadelor. Era fiica lui Surendranath Dasgupta, cel mai mare filosof indian, si se numea Maitreyi Devi. Tanarul Mircea Eliade avea, cand a cunoscut-o, 23 de ani iar ea 16. Adolescenta scria versuri, apreciate de Rabindranath Tagore, si avea sa devina o cunoscuta poeta indiana. Intalnirea dintre Maitreyi Devi si reputatul nostru sanscritolog Sergiu Al.-George la Calcutta, in 1972, a declansat scrierea unei noi carti.

Tulburatoarea poveste de dragoste din anii '30 a primit astfel o replica magistrala de la insasi eroina ei, Maitreyi (in carte, Amrita), dupa 42 de ani. Romanul-raspuns Dragostea nu moare, scris mai intai in bengali, a fost tradus si publicat in limba engleza in 1976. Ne cufundam, in timpul lecturii, in peisajul si in mentalitatea indiana, cu mirifica ei lume a miturilor, ritualurilor si simbolurilor. Coloana vertebrala a cartii de fata este insa relatarea cu autenticitate si, as zice, cu geniu a celei mai mari minuni a lumii: infiriparea sentimentului de dragoste, fericirea iubirii impartasite si destramarea ei.

Mircea si Amrita (din Dragostea nu moare), ca si Allan si Maitreyi (din Maitreyi), pot sta alaturi de nemuritoarele cupluri Paul si Virginia, Tristan si Isolda, Romeo si Julieta.Dragostea nu moare (1976), cartea aparuta pana acum in limbile bengali, engleza, germana si romana, nu are inca notorietatea plantetara a romanului Maitreyi (1933). Ea insa inainteaza triumfal pe aceeasi cale regala a consacrarii universale.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dragostea Nu Moare
Cartea Dragostea Nu Moare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dragostea Nu Moare - Maitreyi Devi" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ginduri ascunse - David Lodge Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
David Lodge
26,03 lei
Amante si regine (Saptamana financiara) - Benedetta Craveri Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Benedetta Craveri
9,50 lei
Ben Hur - Lewis Wallace Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Lewis Wallace
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala