Dracula

Dracula - Matei Cazacu
Pret: 43,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDracula
  • Autor: Matei Cazacu
  • Editura: Humanitas
  • Colectia:
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-50-1939-6
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 460
  • Format carte:
Comanda acum "Dracula - Matei Cazacu" de pe libraria ishop la pretul de 43,20 lei
Descriere carte:
Prima ampla biografie istorica a lui Dracula, prezentul volum dezvaluie multiplele unghiuri din care a fost privita aceasta importanta figura a secolului al XV-lea: voievod pentru istorici, tiran sangeros pentru cei care i-au manipulat imaginea ... pe firul intereselor politice ale vremii, vampir romantic pentru scriitori si cineasti. Pe scurt, erou al luptei antiotomane, demon nemilos care si-a tras dusmanii si detractorii in teapa, print malefic al lumii tenebrelor. Longevitatea prezentei sale in constiinta oamenilor si interesul pe care continua sa-l suscite in zilele noastre l-au transformat pe Dracula intr-unul dintre miturile noastre fundamentale: viata dupa moarte. A A Dracula, printul vampirilor din Transilvania, este, potrivit romancierului Bram Stocker, reincarnearea unui voievod din al XV-lea veac. Unde se sfarseste insa istoria si unde incepe romanul?Personajul a existat in realitate. Numele sau este Vlad III, zis si Tepes (1429/30-1476). Domn al Tarii Romanesti, el a oscilat intre mila si cruzime, spirit cavaleresc si tradare, finete politica si brutalitate. Un personaj complex, care a evoluat intr-o lume perversa si dezechilibrata. Rand pe rand calau pentru dusmani si victima a primei campanii aflate sub semnul recentei inventii a tiparului (1463-1488), Vlad Tepes se inscrie in lunga serie a personajelor tragice ale istoriei.

Grafica: Angela Rotaru
Editor: S. Skultety

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dracula
Cartea Dracula in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dracula - Matei Cazacu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Razboiul Civil American 1861-1865 - FARMER Alan, Trad. MISCOV Daniela Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
FARMER Alan, Trad. MISCOV Daniela
17,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie