Dosarul Eliade. Infamie morala, vol IX (1972-1977)

Dosarul Eliade. Infamie morala, vol IX (1972-1977) - Mircea Handoca
Pret: 13,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDosarul Eliade. Infamie morala, vol IX (1972-1977)
Comanda acum "Dosarul Eliade. Infamie morala, vol IX (1972-1977) - Mircea Handoca" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
"Ce reprezinta Mircea Eliade in cultura veacului al XX-lea poate fi aratat, in primul moment, doar prin comparatie. La capatul celor 12 volume din Ramura de aur, Frazer declara ca istoria omului este un sir de crime si stupiditati. La capatul unui inventar al credintelor omenirii, la fel de autorizat daca nu de vast, Eliade afirma: totul a avut sens. In ultimii doua sute de ani ai Europei Occidentale, toate s-au dizolvat in fata luciditatii "omului modern?; astazi s-ar spune ca nimic nu mai inseamna nimic. Eliade declara, in numele altei forme de luciditate: fiecare lucru si gest al omului au insemnat ceva. S-au prabusit religii, state si sisteme alaturi de triburi si credinte tribale; s-au surpat nu numai in timpul lor istoric, ci si in adevarul lor. Dar in fata acestei cascade de prabusiri, iata pe cineva care vine sa spuna: Toate tin, in fond. Numai Hegel, in ceasul sau si in felul sau, mai facuse asa ceva, iar Eliade poate fi alaturat acestuia, intr-un sens - oricit de nepotrivit ar parea la inceput - avind de partea sa taria faptelor, pe cind primul avea taria speculatiilor."
Constantin Noica

 


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dosarul Eliade. Infamie morala, vol IX (1972-1977)
Cartea Dosarul Eliade. Infamie morala, vol IX (1972-1977) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dosarul Eliade. Infamie morala, vol IX (1972-1977) - Mircea Handoca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Suflet tatuat - Raluca Sterian-Nathan Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Raluca Sterian-Nathan
26,10 lei
Live - Delia Budeanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Delia Budeanu
27,96 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica