Domnul K. eliberat

Domnul K. eliberat - Matei Visniec
Pret: 26,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDomnul K. eliberat
Comanda acum "Domnul K. eliberat - Matei Visniec" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Acuzat cindva pentru o vina obscura, inchis de ani buni intr-un penitenciar cu misterioase ramificatii subterane, unde se dovedeste un detinut rabdator si constiincios, Kosef J. se trezeste intr-o dimineata eliberat. Fara sa-si fi dorit. Fara sa i se spuna de ce. Fara sa i se explice macar ce presupune ?a fi liber". In asteptarea intilnirii (aminate sine die ) cu directorul inchisorii, domnul K. descopera cu stupoare imprejurimile coloniei. Parcurgind, odata cu ?privilegiatul" personaj, serii concentrice de lumi kafkiene, cititorul acestui roman s-ar putea simti, deloc paradoxal, la el acasa...  

? Domnul K. eliberat este, in primul rind, un omagiu adus lui Kafka. Aceasta carte este insa legata si de un anume moment din viata mea: plecarea din Romania, in 1987. In Romania nu avusesem niciodata de gind sa scriu un roman care sa se raporteze direct la Kafka, scrisesem doar piese legate de lumea kafkiana in care traisem. Ajuns la Paris insa, am simtit un soc: socul libertatii. Ieseam parca dintr-o inchisoare si nu stiam ce sa fac cu libertatea mea. M-am simtit, brusc, ca personajul lui Kafka, domnul K., dar traind o trauma in sens invers, altfel spus, nu socul arestarii, ci socul eliberarii." (Matei Visniec)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Domnul K. eliberat
Cartea Domnul K. eliberat in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Domnul K. eliberat - Matei Visniec" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
O sama de cuvinte  - Ion Neculce Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ion Neculce
12,35 lei
Profesorul Bumb si macii suedezi - Augustin Cupsa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Augustin Cupsa
18,95 lei
De doua mii de ani - Sebastian Mihail Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Sebastian Mihail
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana