Divina comedie

Divina comedie - Dante Alighieri
Pret: 23,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDivina comedie
Comanda acum "Divina comedie - Dante Alighieri" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Dante a inceput sa scrie Divina comedie catre anul 1307 sau inainte de exil. El si-a intitulat capodopera Commedia . Atributul de divina i-a fost acordat poemei de catre marele prozator Italian Giovanni Boccaccio, primul lector public al operei dantesti, ca un omagiu datorat extraordinarei, supranaturalei ei frumuseti artistice.

Divina comedie are drept centru al lumii istorice si al celei fantastice aflate in simbiografie psihologica, cel mai sincer poem din cate au fost scrise vreodata, sinteza intregii vieti anterioara a lui Dante. In vastul ei creuzet se topesc amintirile si evenientele prezente, durerile si iluziile, iubirea si ura, inalta cunoastere a lumii, experienta umana, intreaga viata a poporului pe care Dante l-a cunoscut mai bine ca oricine altul, in indelungata lui ratacire in Italia.

Divina comedie este impartita in trei cantice: Infernul, Purgatoriul si Paradisul iar fiecare cantica este impartita in treizeci si trei de canturi. Purgatoriul este o alta ipostaza a personalitatii umane care se indreapta spre zorile iradiate ale Renasterii. Lumea lui este strabatuta de filonul melancoliei, nou sentiment in poezia lumii. Prezenta omului Dante, viu in lumea stelelor, a dus la reprezentarea umana a divinitatii.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Divina comedie
Cartea Divina comedie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Divina comedie - Dante Alighieri" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Povesti. Spaima Zmeilor - Slavici Ioan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Slavici Ioan
6,60 lei
Moby Dick - Herman Melville Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Herman Melville
0,00 lei
Amantul doamnei Chatterley  - D.h. Lawrence Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
D.h. Lawrence
30,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica