Divina Comedie

Divina Comedie - Alighieri Dante
Pret: 45,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDivina Comedie
Comanda acum "Divina Comedie - Alighieri Dante" de pe libraria ishop la pretul de 45,00 lei
Descriere carte:
Principala opera a lui Dante Alighieri, Divina comedie este totodata una dintre cele mai importante capodopere ale literaturii universale. Comparabila cu marile poeme ale tuturor timpurilor, Iliada, Odiseea, Eneida, poema dantesca reprezinta o constructie colosala a spiritului ce transcende determinarea geografica si istorica, chiar daca in aprecierea lui Giosue Carducci ea ar fi fost catedrala si mormantul Evului Mediu . Imaginata ca o uriasa galerie insumand nenumarate ipostaze ale esentei umanului, Divina comedie impune si prin perfectiunea arhitecturii sale, supusa unor rigori geometrice si muzicale greu de egalat si de echivalat. Este un motiv in plus pentru ca opera dantesca sa se constituie intr-o veritabila piatra de incercare pentru traducatori. Transpunerea ei in limba romana echivaleaza cu un imens pariu, fapt atestat de numele si de numarul celor care s-au incumetat in aceasta intreprindere: N. Gane, George Cosbuc, Alexandru Marcu, Eta Boeriu, Giuseppe Ciffareli, George Pruteanu si Marian Papahagi. Un loc aparte in cadrul acestor talmaciri (unele ramase nefinalizate) il ocupa echivalenta (reprodusa in prezenta editie) oferita de marea italienista, poeta Eta Boeriu, in care, dupa cum constata cu indreptatire I. Negoitescu, poezia curge limpede si stralucitoare, pe albiile firesti ale cuvantului romanesc, ca printr-o natura pura si insorita.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Divina Comedie
Cartea Divina Comedie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Divina Comedie - Alighieri Dante" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Calatorind spre Babadag - Andrzej Stasiuk Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Andrzej Stasiuk
23,74 lei
Douasprezece povestiri calatoare - Gabriel Garcia Marquez Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gabriel Garcia Marquez
31,33 lei
Trilogia S.U.A.: 1919 - John Dos Passos Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Dos Passos
44,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala