Dintre sute de clisee. Aschii dintr-o limba tare

Dintre sute de clisee. Aschii dintr-o limba tare - Paraschivescu Radu
Pret: 22,99 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDintre sute de clisee. Aschii dintr-o limba tare
Comanda acum "Dintre sute de clisee. Aschii dintr-o limba tare - Paraschivescu Radu" de pe libraria ishop la pretul de 22,99 lei
Descriere carte:

 Dintre sute de clisee este rezultatul unei exasperari care nu mai poate fi tinuta sub control. Radu Paraschivescu aduna cateva zeci de clisee si le supune tratamentului ironic.

Cartea lui e un minidictionar comentat de locuri comune, un bobarnac peste nasul celor care trec prin viata murmurand "Viata merge inainte", "Speranta moare ultima" sau "Balonul e rotund".

Fiecare lupta cum poate impotriva limbii in care se exprima. Unul foloseste anacolutul, altul pleonasmul. Unul vorbeste "ca si politician", altul evoca filmele "care le-a vazut". Printre formele rezistente de dispret la adresa limbii se numara insa si cliseul, exprimarea sablonarda, platitudinea fioroasa. Rar ti-e dat sa deschizi un ziar si sa nu gasesti formule batatorite pana la nevroza. Putini sunt cei care apar la televizor si nu te indeamna sa-ti pliezi urechile. Pana si copertele de carte au devenit spatii ale exprimarii cliseizate. Un discurs bont pentru un public lobotomizat iata reteta succesului. O lume de plastic nu se poate simti implinita decat folosind o (noua) limba de lemn.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dintre sute de clisee. Aschii dintr-o limba tare
Cartea Dintre sute de clisee. Aschii dintr-o limba tare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dintre sute de clisee. Aschii dintr-o limba tare - Paraschivescu Radu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Filosofia Pentru Bufoni - Pedro Gonzalez Calero Urmatoarea carte recomandata din categoria Satira si Umor
Pedro Gonzalez Calero
17,01 lei
Fumatul strict permis - Christopher Buckley Urmatoarea carte recomandata din categoria Satira si Umor
Christopher Buckley
31,50 lei
Om pansiv, om parsiv - MacHale Des Urmatoarea carte recomandata din categoria Satira si Umor
MacHale Des
20,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Satira si UmorCarti recomandate din categoria Satira si Umor