Dinastia Sanielevici. Printul Henric, intre uitare si reabilitare

Dinastia Sanielevici. Printul Henric, intre uitare si reabilitare - Adrian Jicu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDinastia Sanielevici. Printul Henric, intre uitare si reabilitare
  • Autor: Adrian Jicu
  • Editura: Cartea Romaneasca
  • Colectia: Noua critica & istoria literara
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-23-1964-2
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 264
  • Format carte: 130x200
Comanda acum "Dinastia Sanielevici. Printul Henric, intre uitare si reabilitare - Adrian Jicu" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Prezenta singulara si zgomotoasa in peisajul literar si stiintific din primele patru decenii ale secolului trecut, H. Sanielevici a cazut intr-o nedreapta cvasiuitare postuma.
Studiul monografic al domnului Adrian Jicu are permanent in vedere epoca extrem de complexa in care a activat personalitatea contradictorie a lui H. Sanielevici, epoca pe care acesta a marcat-o si de care a fost, la rindul sau, marcat. Biografia si opera apar in perspectiva istoricului literar intr-o continua interdependenta." (Liviu Leonte)

,,Documentata la surse de prima mina, contextualizindu-si in chip pertinent obiectul, inteligent structurata si scrisa intr-un stil situat la jumatatea distantei dintre sobrietatea cercetarii de tip academic si libertatea de atitudine, ideatica si de expresie a eseului, monografia lui Adrian Jicu - critic reprezentativ din noua generatie - reuseste sa inchege imaginea plauzibila a unui clan intelectual din care se detaseaza personalitatea lui H. Sanielevici, mereu spectaculoasa si derutanta, epatind printr-o hipertrofiata constiinta de sine, dar si dezarmind prin franchetea cu care aceasta era afisata." (Nicolae Mecu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dinastia Sanielevici. Printul Henric, intre uitare si reabilitare
Cartea Dinastia Sanielevici. Printul Henric, intre uitare si reabilitare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dinastia Sanielevici. Printul Henric, intre uitare si reabilitare - Adrian Jicu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
SSI - SOE Jurnal politic - Mihai Retegan Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Mihai Retegan
42,75 lei
Arta bizantina - Charles Bayet Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Charles Bayet
2,61 lei
Dacia prestorica - Nicolae Densusuanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Nicolae Densusuanu
8,28 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie