Dictionarul penitenciarelor din Romania comunista (1945-1967)

Dictionarul penitenciarelor din Romania comunista (1945-1967) - Andrei Muraru (coord. )
Pret: 56,52 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionarul penitenciarelor din Romania comunista (1945-1967)
Comanda acum "Dictionarul penitenciarelor din Romania comunista (1945-1967) - Andrei Muraru (coord. )" de pe libraria ishop la pretul de 56,52 lei
Descriere carte:
Volum aparut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania

La realizarea volumului au contribuit: Andrei Muraru (coord.), Clara Mares, Dumitru Lacatusu, Cristina Roman, Marius Stan, Constantin Petre, Sorin Cucerai Studiu introductiv de Cristina Roman Postfata de Marius Oprea

"Acest dictionar este o lucrare necesara (in contextul mai larg al postcomunismului), un compendiu comprehensiv, perfect utilizabil ca instrument istoric de lucru, o mult asteptata sinteza a unitatilor carcerale instituite de dictatura comunista din Romania. Un dictionar pe intelesul si pentru uzul tuturor generatiilor." (Ruxandra Cesereanu)

"Rostul Dictionarului penitenciarelor din Romania comunista este de a pune pe harta universala a crimelor impotriva umanitatii adevaratele bastioane ale cruzimii care au fost inchisorile si lagarele regimului ce ne-a oprimat o jumatate de secol. Caci in Romania, ca si in toate celelalte state de dincoace de Cortina de Fier, comunismul nu ar fi putut supravietui fara represiune: el nu poate fi gindit si nu putea functiona in afara constringerii, ratiunea sa fiind aceea de a trasa granite interne in fiecare tara, intre cei aflati inauntrul si in afara inchisorii, intre dusmanii regimului si sustinatorii sai. Cartea prezinta istoria tuturor unitatilor penitenciare care au functionat pe teritoriul Romaniei in perioada 1945-1967, fiind prima monografie completa a sistemului carceral comunist." (Marius Oprea)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionarul penitenciarelor din Romania comunista (1945-1967)
Cartea Dictionarul penitenciarelor din Romania comunista (1945-1967) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionarul penitenciarelor din Romania comunista (1945-1967) - Andrei Muraru (coord. )" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionarul comunismului - Stephane Courtois (coord. ) Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Stephane Courtois (coord. )
61,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism