Dictionarul etimologic al limbii romane

Dictionarul etimologic al limbii romane - Alexandru Cioranescu
Pret: 67,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionarul etimologic al limbii romane
Comanda acum "Dictionarul etimologic al limbii romane - Alexandru Cioranescu" de pe libraria ishop la pretul de 67,30 lei
Descriere carte:
Dictionarul etimologic al limbii romane, redactat de Alexandru Cioranescu (profesor la Universitatea La Laguna Tenerife) si tiparit in spaniola in anii '50, umple o lacuna a lexicografiei noastre, care poseda asemenea lucrari mai vechi, dar incomplete (Densusianu, Puscariu, Candrea, Buescu); cercetarile de specialitate din ultimele decenii fiind, de asemenea, nefinalizate.

Dictionarul raspunde, documentar, stiintific, instructiv, la intrebarile despre originea si devenirea cuvintelor romanesti de-a lungul secolelor. El se remarca prin eruditia, temeinicia si vastitatea informatiei asupra istoriei cuvintelor luate in discutie.

Componenta latino-romanica, dovezile substratului si influentele altor limbi (vecine ori mai indepartate), apoi procesul de reromanizare din ultimele doua secole, prin asimilarea neologismelor de sursa latino-franco-italiana, se pot vedea in paginile acestei lucrari.

Fiecare cuvant este, de fapt, o micromonografie lingvistica, o oglinda a punctului de pornire si a relatiilor cuvantului cu dinamica civilizatiei si cu formele de evolutie moderna a vietii culturale si sociale. Fidelitatea latina si caracterul ospitalier al romaniei cum preciza Alf Lombard in sensul ca latina noastra orientala s-a dovedit a fi mai conservatoare decat alte limbi romanice si mai deschisa influentelor lexicale diverse, repede asimilate, care i-au imbogatit mijloacele de comunicare si de expresivitate, tin de substanta insasi a acestui dictionar.

Publicand acum Dictionarul etimologic [complet] al limbii romane in care istoria si limba (pasiuni constante la cititorii romani) isi dezvaluie atatea secrete editura SAECULUM I.O. si-a castigat un titlu de merit, oferindu-ne, in acelasi timp, prilejul de a ne putea exprima gratitudinea fata de munca si devotamentul stiintific al autorului.


prof.univ.dr.Gh.Bulgar

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionarul etimologic al limbii romane
Cartea Dictionarul etimologic al limbii romane in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionarul etimologic al limbii romane - Alexandru Cioranescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionar explicativ de pleonasme - Silviu Constantinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare ale limbii romane
Silviu Constantinescu
8,07 lei
101 greseli de lexic si de semantica - Alexandru Nicolae Adina Dragomirescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare ale limbii romane
Alexandru Nicolae Adina Dragomirescu
24,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dictionare ale limbii romaneCarti recomandate din categoria Dictionare ale limbii romane