Dictionar onomastic

Dictionar onomastic - Mircea Horia Simionescu
Pret: 44,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionar onomastic
Comanda acum "Dictionar onomastic - Mircea Horia Simionescu" de pe libraria ishop la pretul de 44,10 lei
Descriere carte:
... Cartea plesneste de inventie: biografii concentrate in cateva randuri, humor urmuzian, caracterologie, reflectii ascutite eseistice asupra vietii sociale, contemporane, artei si farselor istoriei, romane reduse la o fantastica ... scurtime... ( Ovid. S. Crohmalniceanu: Painea noastra cea de toate zilele ) Dictionarul onomastic nu este in primul rand o opera de reflectie morala, ci una de reflectie estetica. Este in fond cel mai original metaroman pe care-l cunosc: un roman al numelor proprii, care sunt adevaratele lui personaje. In loc ca numele sa fie determinat de catre conditia sociala si individuala a celui care-l poarta (in felul legaturii observate la Caragiale de catre Ibraileanu, intr-un eseu stralucitor prin inventivitate), in Dictionar onomastica este in sine creatoare, nascand indivizi "reali", printr-un joc al imaginatiei din care aleatoriul nu lipseste.
...Nu lucrurile poarta nume, numele poarta lucrurile. Suntem in apropierea centrului vital al literaturii ca aventura a cuvantului. ( N. Manolescu, Arca lui Noe, vol. III )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionar onomastic
Cartea Dictionar onomastic in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionar onomastic - Mircea Horia Simionescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Acasa, pe Cimpia Armaghedonului - Marta Petreu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Marta Petreu
33,20 lei
Zilele mele cu Renata - Alexandru Petria Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Alexandru Petria
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana