Dictionar de psihanaliza

Dictionar de psihanaliza - Michel Plon
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionar de psihanaliza
  • Autor: Michel Plon
  • Editura: Trei
  • Colectia: Biblioteca de psihanaliza
  • Categoria: Psihanaliza
  • ISBN: 973-9419-96-8
  • An aparitie: 2002
  • Numar de pagini: 1094
  • Format carte:
Comanda acum "Dictionar de psihanaliza - Michel Plon" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Comparativ cu celelalte doua dictionare de psihanaliza traduse dupa 1990 in limba romana, Dictionarul elaborat de Elisabeth Roudinesco si Michel Plon (prima editie, 1997, a doua, 2000) are cateva particularitati care-l fac indispensabil pentru cei interesati de psihanaliza.
Spre deosebire de excelentul vocabular al psihanalizei de J. Laplanche si J: B. Pontalis, care se concentra doar asupra termenilor freudieni, Dictionarul de psihanaliza publicat de Editura Trei cuprinde termenii celor mai importante orientari contemporane, inclusiv freudismul. Un alt avantaj al prezentului dictionar este ca multe din articolele sale sunt dedicate celor mai importanti psihanalisti clasici si contemporani, o parte dintre ei necunoscuti in Romania. De asemenea, cititorul poate gasi in dictionar nu numai termeni si personalitati ale psihanalizei, ci si opere fundamentale prezentate intr-o forma esentializata, precum si tari, unde psihanaliza s-a implantat, printre care si Romania.
Elisabeth Roudinesco, ai carei parinti sunt originari din Romania, este istoric, doctor in litere, director de cercetare la Universitatea Paris VII, vicepresedinta a Societatii Internationale de Istoria Psihiatriei si Psihanalizei, psihanalista.
Publicatii: Histoire de la psychanalyse en France, 2 volume (editie noua, Fayard, 1994), Jacques Lacan. Esquise d'un vie, histoire d'un systeme de pensee (Fayard, 1993), tradusa si in limba romana de Editura Trei in 1998, Genealogie (Fayard, 1994).
Michel Plon. Director de cercetare la C.N.R.S., membru al Centrului de Cercetare Universitara in Psihanaliza si Practici Sociale ale Sanatatii (C.N.R.S. < Universitatea Picardiei), psihanalist.
Publicatii: La Theorie des jeux: une politique imaginaire (Maspero, 1976)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionar de psihanaliza
Cartea Dictionar de psihanaliza in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionar de psihanaliza - Michel Plon" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ieri dimineata luna a disparut. - Jacques Cain, Brigitte Anselme Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Jacques Cain, Brigitte Anselme
0,00 lei
Psihanaliza travaliului creator - Didier Anzieu Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Didier Anzieu
17,00 lei
Dictionar critic al psihologiei analitice jungiene - Samuel Andrew; Shorter Bani; Plaut Fred Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Samuel Andrew; Shorter Bani; Plaut Fred
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihanalizaCarti recomandate din categoria Psihanaliza