Dictionar de personaje literare pentru gimnaziu si liceu (editie revizuita si completata)

Dictionar de personaje literare pentru gimnaziu si liceu (editie revizuita si completata) - Constanta Barboi
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionar de personaje literare pentru gimnaziu si liceu (editie revizuita si completata)
Comanda acum "Dictionar de personaje literare pentru gimnaziu si liceu (editie revizuita si completata) - Constanta Barboi" de pe libraria ishop la pretul de 15,53 lei
Descriere carte:
Selectie de 180 de biografii ale protagonistilor unor creatii reprezentative pentru intelegerea fenomenului literar romanesc (trecand in revista aproape toate categoriile: tip, prototip, arhetip si actant), lucrarea este caracterizata de un pregnant caracter critic, aducand, de la caz la caz, din perspectiva exegezei si istoriei literare, date si aprecieri asupra operei, cadru al evolutiei personajului respectiv, si asupra acestuia (informatii privind modalitatile de caracterizare a personajelor, locul personajului in opera literara, paralele cu alte personaje ale literaturii romane si universale).
Acoperind aria de studiu din invatamantul gimnazial si cel liceal, volumul a fost conceput in conformitate cu programa si manualele alternative de limba si literatura romana aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Dictionarul este util in pregatirea examenelui de admitere in liceu si scoala profesionala, a celui de bacalaureat si de admitere in invatamantul superior, ca si in vederea participarii la concursurile scolare, contribuind la formarea de deprinderi de munca intelectuala, sugerand multiple lecturi suplimentare si, nu in ultimul rand, oferind chiar cadrelor didactice de specialitate sugestii de abordare si sistematizare a studiului, material exemplificator.

Cuprins:
- Argument - Tabel sinoptic: scriitori, opere, personaje - Indice alfabetic de personaje, opere, scriitori - Avertisment - Dictionar de personaje - Tipologii de personaje - sugestii - Scriitori - fise biobibliografice (opera si referinte critice) - Bibliografie selectiva.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionar de personaje literare pentru gimnaziu si liceu (editie revizuita si completata)
Cartea Dictionar de personaje literare pentru gimnaziu si liceu (editie revizuita si completata) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionar de personaje literare pentru gimnaziu si liceu (editie revizuita si completata) - Constanta Barboi" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sugestii metodice si Culegere de texte literare. Domeniul Limba si Comunicare, nivel 5-7 ani - Georgeta Toma, Magdalena Anghel Urmatoarea carte recomandata din categoria Limba romana
Georgeta Toma, Magdalena Anghel
33,25 lei
Punctuatia in limba romana - G. Beldescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Limba romana
G. Beldescu
11,40 lei
Reflexe folclorice in literatura scrisa - Dr. A. Olteanu, Gh Urmatoarea carte recomandata din categoria Limba romana
Dr. A. Olteanu, Gh
3,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Limba romanaCarti recomandate din categoria Limba romana