Dictionar de paronime

Dictionar de paronime -  Marin Buca
Pret: 9,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionar de paronime
Comanda acum "Dictionar de paronime -  Marin Buca " de pe libraria ishop la pretul de 9,50 lei
Descriere carte:
Dictionarul de paronime vine sa completeze impresionanta lista de lucrari apartinandu-i autorului, printre care diferite dictionare: analogic si se sinonime, tematic, de expresii, de metafore, de epitete, explicativ, de regionalisme, dar si monumentala Enciclopedie a gandirii aforistice romanesti.   Paronimele (gr. para ?langa, aproape de" + onyma ?nume") sunt cuvinte asemanatoare din punct de vedere fonetic si cu sensuri mai mult sau mai putin apropiate (cf. abil - agil, apropia - apropria, asculta - ausculta etc.). Datorita asemanarii fonetice si apropierii semantice, paronimele se confunda adeseori in comunicarea scrisa sau vorbita, ceea ce face necesara descrierea lor lexicografica pentru a preintampina eventualele confuzii.   Paronimele sunt rezultattul unor coincidente fonetice intamplatoare sau al procesului de imbogatire a limbii prin derivare, compunere sau imprumuturi.  

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionar de paronime
Cartea Dictionar de paronime in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionar de paronime - Marin Buca " sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionarul proverbelor romanesti - Ion Cuceu Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare ale limbii romane
Ion Cuceu
42,66 lei
Dictionar De Cuvinte Buclucase - Narcisa Forascu, Mihaela Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare ale limbii romane
Narcisa Forascu, Mihaela Popescu
17,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dictionare ale limbii romaneCarti recomandate din categoria Dictionare ale limbii romane