Dictionar de omonime

Dictionar de omonime - Elene Cracea
Pret: 6,65 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionar de omonime
Comanda acum "Dictionar de omonime - Elene Cracea" de pe libraria ishop la pretul de 6,65 lei
Descriere carte:
Pentru o mai buna cunoastere a limbii romane este nevoie de un Dictionar de omonime. Omonimele sunt cuvinte cu aceeasi forma si pronuntare, dar cu inteles diferit: fisaA?,-e s.f. foaie mica de hartie sau de carton pe care se fac unele insemnari fisaA?,-e s.f. (tehn.) piesa la capatul unui cordon care se introduce in priza pentru a realiza contactul unui aparat cu o linie electrica. Relatia de omonimie se poate stabili intre forme din cadrul aceleiasi paradigme (eu vedeam/noi vedeam), dar si intre forme din paradigmele a doua cuvinte diferite: fiu (subst. masc.) fecior, baiat si fiu (verb) forma de conjunctiv prezent a lui "a fi", pers. I, sg. (sa fiu) sau cada (subst. fem.) vas mare pentru imbaiat si (sa) cada (verb) "a cadea", conjunctiv prezent, pers. a III-a, sg. si pl. Lexicul romanesc se afla intr-un continuu proces de imbogatire, omonimele contribuind, in primul rand, la dezvoltarea acestuia. Tocmai de aceea este nevoie de un astfel de dictionar, pentru evitarea confuziilor create de bogatia sensurilor unui cuvant. Ca si antonimele, paronimele, sinonimele, omonimele, joaca un rol important in realizarea unor efecte stilistice: "Mama-ta de-i vie Tu sa-i spui sa vie Sus in deal la vie." (C. Negruzzi) Termenii-titlu sunt urmati de definitii clare, concise, ajutand lectorul sa inteleaga mai bine varietatea lexicului limbii romane. Dictionarul de omonime, vine in ajutorul elevilor, studentilor si al profesorilor, fiind un material didactic necesar pentru toti cei interesati de limba romana.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionar de omonime
Cartea Dictionar de omonime in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionar de omonime - Elene Cracea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionarul explicativ al limbii romane - Academia Romana Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare ale limbii romane
Academia Romana
104,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dictionare ale limbii romaneCarti recomandate din categoria Dictionare ale limbii romane