Dictionar de omonime al limbii romane

Dictionar de omonime al limbii romane  - Nicolae Andrei
Pret: 42,66 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionar de omonime al limbii romane
Comanda acum "Dictionar de omonime al limbii romane  - Nicolae Andrei" de pe libraria ishop la pretul de 42,66 lei
Descriere carte:
Dictionarul de omonime al limbii romane , alcatuit de eruditul profesor Nicolae Andrei, este o lucrare lexicografica unica in literatura de specialitate autohtona, are un caracter profund stiintific, explicativ, pragmatic si enciclopedic. Autorul porneste de la ideea ca distinctia riguroasa din punct de vedere stiintific dintre un omonim si un termen polisemantic se poate face doar pe baza etimologiei si de aceea prezinta fiecare grup de omonime pornind de la originea cuvintelor.

Lucrarea inregistreaza peste 4 000 de termeni omonimici din toate straturile limbii romane: arhaisme, regionalisme, neologisme, termeni din registrul familiar, popular, argotic etc. si exceleaza prin informatiile etimologice bogate si interesante, urmate de definitii clare si concise, toate elaborate cu o extraordinara pasiune pentru corectitudinea stiintifica. Dictionarul se adreseaza tuturor categoriilor de cititori: elevi de gimnaziu si de liceu, studenti, doctoranzi, profesori, avocati, ziaristi, traducatori, scriitori etc., pentru a-i ajuta sa evite confuziile nedorite create de bogatia semantica a limbii romane.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionar de omonime al limbii romane
Cartea Dictionar de omonime al limbii romane  in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionar de omonime al limbii romane - Nicolae Andrei" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionar ortografic romanesc (ortoepic, morfologic, cu norme de punctuatie) - Institutul De Lingvistica Al A.s.r.m. Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare ale limbii romane
Institutul De Lingvistica Al A.s.r.m.
30,30 lei
Dictionar de omonime - Petcu Abdulea Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare ale limbii romane
Petcu Abdulea
7,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dictionare ale limbii romaneCarti recomandate din categoria Dictionare ale limbii romane