Dictionar Roman-italian

Dictionar Roman-italian - COREA Egidio
Pret: 22,41 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionar Roman-italian
Comanda acum "Dictionar Roman-italian - COREA Egidio" de pe libraria ishop la pretul de 22,41 lei
Descriere carte:
Egidio Corea s-a nascut la 3 decembrie 1921, in Catanzaro, Italia. De profesie jurnalist-publicist, este semnatarul, pana in prezent, a mai multor lucrari abordand variate domenii de interes: in 1952, in Libia, lucrarea Il programma, continand reguli fundamentale pentru activitatea gestionarilor de comert; in 1971, Il dizionario dell IVA, un lexicon al modalitatilor de aplicare a regimului fiscal, iar in 1988, Il dizionario del condominio e della comunione, un interesant volum juridic cu dispozitiile legale si criteriile practice pentru administrarea blocurilor. Stabilit in Romania in 1991, a inceput sa studieze limba romana si, in aproape sapte ani, a realizat dictionarele gramaticale ale limbii romane si italiene. Dictionarele gramaticale pandante (roman-italian, respectiv italian-roman) realizate de Egidio Corea reprezinta o noutate absoluta in domeniu lingvistic. Ele imbina lexicografia cu morfologia si sintaxa, fiind de un real folos atat celor care vor sa invete cele doua limbi, cat si oamenilor de cultura sau celor care au activitati culturale si comerciale. Dictionarul gramatical roman-italian cuprinde 13 500 de cuvinte-cheie din limba romana, respectiv 14 600 din limba italiana si, prin structura si continut, este unic in lexicografia romaneasca. Autorul a realizat sinteze gramaticale pentru fiecare parte de vorbire inclusa in dictionar (substantiv, articol, adjectiv, pronume, verb etc.) si scheme recapitulative pentru declinari, sufixe si prefixe. Fiecare cuvant din uzul curent este folosit in propozitii, fraze si expresii, ceea ce permite insusirea lui rapida. In plus, pentru verbe, declinari, pronume, prefixe, sufixe, autorul a alcatuit scheme recapitulative ajutatoare. Pentru a exemplifica folosirea corecta a cuvintelor in context, autorul foloseste numeroase proverbe, care ilustreaza similitudinea celor doua limbi de sorginte latina. Explicatiile de limba italiana sunt date in limba romana, iar cele referitoare la gramatica limbii romane, in limba italiana.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionar Roman-italian
Cartea Dictionar Roman-italian in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionar Roman-italian - COREA Egidio" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionar danez-roman. Dansk-Rumaensk Ordbog - Valeriu Munteanu, Paul Hoybye, Emma Kjaerulf Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare bilingve
Valeriu Munteanu, Paul Hoybye, Emma K...
66,45 lei
Mic dictionar roman-spaniol  - Camelia Radulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare bilingve
Camelia Radulescu
13,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dictionare bilingveCarti recomandate din categoria Dictionare bilingve