Dictionar De Stilistica

Dictionar De Stilistica - POPESCU Mihaela
Pret: 16,11 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionar De Stilistica
Comanda acum "Dictionar De Stilistica - POPESCU Mihaela" de pe libraria ishop la pretul de 16,11 lei
Descriere carte:
Venind atat in sprijinul studiului la clasa , cat si al celui individual, Dictionarul de stilistica al Mihaelei Popescu este prima lucrare de gen dedicata elevilor, abordand o disciplina de confluenta si oferind in cadrul fiecarei intrari modele de analiza pe texte din presa si din literatura romana si universala. Lucrarea completeaza fericit bibliografia de specialitate (dictionarele de termeni literari, enciclopediile de figuri de stil, compendiile de terminologie poetica si retorica, dictionarele de stiinte ale limbii), dar implineste si un deziderat didactic, fixand notiunile elementare, largind orizonturile elevilor interesati de performanta (olimpiade, concursuri), inarmand cu cunostiinte obligatorii candidatii la examenele de capacitate, de bacalaureat sau de admitere in invatamantul superior cu profil filologic. Dictionarul nu se margineste la o analiza stilistica a textului literar, extinzandu-si aplicatia asupra textului in general, ca realitate scrisa sau ca discurs . Notiunile si conceptele specifice, precum si terminologia desemnand figuri si tropi sunt definite intr-un limbaj accesibil, cu numeroase trimiteri , lucrarea evitand o banala inventariere a procedeelor stilistice sau a figurilor retorice si punand la dispozitia elevilor si profesorilor instrumentarul potrivit realizarii unor analize stilistice complete si pline de acuratete. Revendicati si de alte discipline (retorica, literatura, teoria literaturii, lingvistica generala si pragmatica), termenii inclusi in dictionar sporesc caracterul inedit al acestuia, accentuand caracterul de granita al stilisticii, fara sa neglijeze definitiile si detalierile moderne, din perspectiva teoriilor de referinta, expuse insa intr-o modalitate accesibila. Exemplificari variate sustin teoretizarile din volum, iar textele autorilor prevazuti de programele scolare sunt completate si de surse originale , nu mai putin sugestive.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionar De Stilistica
Cartea Dictionar De Stilistica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionar De Stilistica - POPESCU Mihaela" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionar de biologie - Larousse Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare specializate
Larousse
12,43 lei
Dictionar de calculatoare englez-roman - Nicolae Ionescu-Crutan Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare specializate
Nicolae Ionescu-Crutan
15,53 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dictionare specializateCarti recomandate din categoria Dictionare specializate