Despre ura

Despre ura - Liiceanu Gabriel
Pret: 22,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDespre ura
  • Autor: Liiceanu Gabriel
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Filozofie
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-50-1764-4
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 156
  • Format carte: 13x20 cm
Comanda acum "Despre ura - Liiceanu Gabriel" de pe libraria ishop la pretul de 22,50 lei
Descriere carte:
“Asa cum despre moarte nu se poate vorbi in mod fecund decat din punctul de vedere al vietii, nu am vorbit aici despre ura decat dintr-un interes plin de afectiune pentru lumea in care traiesc. Soarta ei nu are cum sa-mi fie indiferenta. Asadar, nu-mi place sa urasc de moarte si, daca am scris acest text, am facut-o pornind de la stupefactia ca ceva precum crima - si mai ales aceea facuta cu sistem - poate in genere sa existe. Totusi ura exista, dupa cum exista si crima, iar prezenta lor in viata noastra, mai ales cand capata conotatie istorica, trebuie luata in considerare. Dupa 1984, ura organizata ca principiu de guvernare a pustiit societatea romana: a pustiit sufletele oamenilor si relatiile dintre ei, asa cum, prin instinctele de distrugere declansate, a pustiit acumularile trecutului si, deopotriva - devenite ale tuturor si ale nimanui -, pamantul tarii, apele si padurile ei. Procesul acesta continua astazi in alte forme. Ceea ce ne chinuim noi sa punem pe picioare este in fond o tara devastata de efectele urii institutionalizate istoric. Am luat ura in considerare asa cum medicul, pentru a-l vindeca pe pacient, trebuie mai intai sa se aplece asupra bolii lui.” (Gabriel Liiceanu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Despre ura
Cartea Despre ura in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Despre ura - Liiceanu Gabriel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Discursul Filosofic Al Modernitatii. 12 Prelegeri - HABERMAS Juergen, Trad. LEPADATU Gilbert V., ZAMFIR Ionel, STAN Marius Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
HABERMAS Juergen, Trad. LEPADATU Gilb...
17,91 lei
Istoria limbajului filosofic romanesc - Marin Diaconu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Marin Diaconu
5,18 lei
Enneade VI - Plotin Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Plotin
37,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie