Despre iubire

Despre iubire - Stendhal
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDespre iubire
Comanda acum "Despre iubire - Stendhal" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
In dragoste, barbatii se expun framantarilor tainice ale sufletului, femeile se expun batjocurii publicului. Ele sunt mai timide, si de altfel, opinia publica conteaza mult mai mult pentru ele, caci trebuie neaparat sa fie respectata. Ele n-au mijlocul sigur de a subjuga opinia, punandu-si o clipa viata in pericol. Femeile trebuie sa fie deci mult mai neincrezatoare.

Datorita obiceiurilor vietii lor, toate framantarile sufletesti care formeaza varstele de nastere ale iubirii sunt la ele mai blande, mai timide, mai lente, mai putin hotarate; ele au deci mai multa dispozitie spre statornicie; pesemne ca le vine si mai greu sa renunte la o cristalizare inceputa.

Vazandu-si iubitul, femeia judeca repede sau se lasa in voia fericirii de a iubi, fericire din care e trezita in mod neplacut daca el intreprinde cel mai mic atac, caci trebuie sa renunte la toate placerile ca sa se apere.

Rolul indragostitului e mai simplu. El priveste ochii celei pe care o iubeste si un singur zambet poate sa-l duca la culmea fericirii, iar el cauta neincetat sa-l obtina. Barbatul e umilit de durata prea indelungata a asediului; aceasta, dimpotriva, face gloria femeii.

O femeie e in stare sa iubeasca si, timp de un an intreg, sa nu-i spuna zece sau douasprezece cuvinte barbatului iubit. Ea isi noteaza in inima de cate ori l-a vazut; de doua ori s-a dus cu el la spectacol, de doua ori l-a intalnit la cina, el a salutat-o de trei ori la plimbare. Intr-o seara, la un joc de societate, el i-a sarutat mana. Se poate observa ca de atunci ea nu mai ingaduie, sub niciun motiv si chiar cu riscul de a parea ciudata, sa i se sarute mana.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Despre iubire
Cartea Despre iubire in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Despre iubire - Stendhal" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Macrocosmos si microcosmos - Rudolf Steiner Urmatoarea carte recomandata din categoria Astrologie/Esoteric
Rudolf Steiner
16,15 lei
Sex tantric - Ma Ananda Sarita Si Swami Anand Geho Urmatoarea carte recomandata din categoria Astrologie/Esoteric
Ma Ananda Sarita Si Swami Anand Geho
17,86 lei
Decodificarea destinului - Ph. D. Carmen Harra Urmatoarea carte recomandata din categoria Astrologie/Esoteric
Ph. D. Carmen Harra
9,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Astrologie/EsotericCarti recomandate din categoria Astrologie/Esoteric