Despre ingeri si oameni

Despre ingeri si oameni - Augustin Sfintul
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDespre ingeri si oameni
  • Autor: Augustin Sfintul
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Religie
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 973-50-0852-1
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 368
  • Format carte: 13*20 cm
Comanda acum "Despre ingeri si oameni - Augustin Sfintul" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Intelepciunea e savoare: ea inseamna a gusta din cunoasterea Celui cu totul altul. Credinta inseamna certitudinea ca aceasta cunoastere e nesfarsita, ca savoarea ei e inepuizabila. Textele acestei colectii se refera la o asemenea cunoastere, la stradania de a o atinge, de a-i simti gustul veritabil. Ele vorbesc, cel mai adesea, in numele unei experiente personale si au, de aceea, simplitatea, precizia si prospetimea unei cunoasteri vii. Una dintre cele mai frumoase pagini despre cunoasterea angelica 'de dimineata' si 'de seara' se afla la sfarsitul cartii a XI-a din Despre Cetatea lui Dumnezeu. De aici pleaca Augustin, facand trecerea de la originea ingerilor la caderea omului, pentru a ne dezvalui deopotriva solidaritati tainice si diferente exemplare intre cele doua lumi: de ambele parti, vointa este cheia caderii sau a recuceririi proximitatii divine, insa, spre deosebire de ingeri, pentru care episodul caderii s-a consumat definitiv, omul se bucura de intervalul libertatii, in care decide pentru insotirea cu ingerii in Cetatea lui Dumnezeu sau pentru compania spiritelor iremediabil cazute. Acest scenariu cosmic este fundalul unei meditatii asupra timpului si a mortii, a originii pacatului si a felului in care se perpetueaza de la Adam incoace.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Despre ingeri si oameni
Cartea Despre ingeri si oameni in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Despre ingeri si oameni - Augustin Sfintul" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Septuaginta 6/I. Isaia - Ieremia - Baruh - Plingeri - Epistola lui Ieremia - Cristian Badilita (coordonator), Francisca Baltaceanu (coordonator), Monica Brosteanu (coordonator) Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Cristian Badilita (coordonator), Fran...
61,70 lei
Despre educatie - Sfantul Vladimir, Mitropolitul Kievului Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Sfantul Vladimir, Mitropolitul Kievului
7,12 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie