Despre generare si nimicire

Despre generare si nimicire - Aristotel
Pret: 25,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDespre generare si nimicire
  • Autor: Aristotel
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Plural. M
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-46-1591-9
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 224
  • Format carte: 145 x 225
Comanda acum "Despre generare si nimicire - Aristotel" de pe libraria ishop la pretul de 25,60 lei
Descriere carte:
Traducere din greaca veche, note si lamuriri preliminare de Andrei Cornea   Tratatul Despre generare si nimicire (cunoscut mai ales cu titlul latin De generatione et corruptione si tradus acum pentru prima data in limba romana) a fost scris in jurul anului 336 i.e.n. Continuind Fizica si Despre Cer, tratatul Despre generare si nimicire cerceteaza fenomenele si elementele sublunare cu accent special pe generarea si nimicirea ciclica a acestora. Ca si in alte lucrari, si aici Aristotel discuta critic teoriile despre miscare, materie si elemente ale predecesorilor sai, precum Democrit, Empedocle, Anaxagoras sau Platon, fiind astfel una dintre sursele esentiale pentru cunoasterea filosofiei presocratice.   ?Aristotel nu ?a tinut stiinta in loc?, nici nu ?a deturnat-o? de la calea justa. Dimpotriva, fara contributia sa decisiva, stiinta autentica ar fi ramas mult in urma. Caci aceasta consta mai putin intr-o colectie de ?intuitii sclipitoare si patrunzatoare?, cit reprezinta un corpus intemeiat pe o metoda rationala, uniforma... De aceea probabil, chiar a gresi, dar cu o buna metoda ? ceea ce este inevitabil in stiinte ?, este in final mai pretios decit a cadea din intimplare si intuitiv peste un mare adevar. ? (Andrei Cornea)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Despre generare si nimicire
Cartea Despre generare si nimicire in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Despre generare si nimicire - Aristotel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Studia Phaenomenologica, vol VII / 2007 - Gabriel Cercel & Cristian Ciocan (Ed.) Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Gabriel Cercel & Cristian Ciocan (Ed.)
40,50 lei
Originea operei de arta - Martin Heidegger Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Martin Heidegger
37,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie