Despre Cele Ascunse De La Intemeierea Lumii

Despre Cele Ascunse De La Intemeierea Lumii - Rene Girard
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDespre Cele Ascunse De La Intemeierea Lumii
  • Autor: Rene Girard
  • Editura: Nemira
  • Colectia: Totem
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-569-840-9
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 592
  • Format carte: Buzunar 130 x 200 mm
Comanda acum "Despre Cele Ascunse De La Intemeierea Lumii - Rene Girard" de pe libraria ishop la pretul de 44,01 lei
Descriere carte:
Textele prezentate in aceasta lucrare sunt rezultatul cercetarilor efectuate la Cheektiwaga in 1975 si 1976 si la Johns Hopkins in 1977.

Aceste texte au fost apoi refacute si completate cu unele scrieri anterioare ale lui Rene Girard, intercalate pe alocuri, in principal extrase ale unei discutii reproduse in revista Esprit in 1973, ale unui eseu intitulat ?Maledictions contre les pharisiens", aparut in Bulletin du Centre protestant d'etudes din Geneva si din ?Violence and Representation in the Mythical Text", publicat in MLN in decembrie 1977.

Mitologia, religia, cultura in general, chiar si gandirea omeneasca, se nasc dintr-un linsaj real, un omor ritualic ce capata virtuti intemeietoare, dar care ramane ascuns si camuflat sub transfigurari fictive. Pe acest "principiu victimar" isi cladeste Rene Girard "antropologia victimara" (aici, intr-o discutie cu Jean-Michel Oughourlian, neuropsihiatru si psiholog, si cu Guy Lefort, medic psihiatru), straduindu-se sa capteze vocea muta a victimelor ispasitoare si adevarul lor ostracizat "de la intemeierea lumii": "Daca violenta este subiectul oricarei structuri mitice si culturale, Cristos este singurul subiect care scapa acestei structuri, pentru a ne elibera de sub stapanirea ei. Numai aceasta ipoteza ne permite sa intelegem pentru ce este prezent in Evanghelii adevarul victimei ispasitoare si pentru ce acest adevar permite deconstruirea tuturor textelor culturale, fara nici o exceptie", sustine antropologul de la Stanford, supunand textul neotestamentar celei mai revolutionare exegeze a timpurilor noastre.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Despre Cele Ascunse De La Intemeierea Lumii
Cartea Despre Cele Ascunse De La Intemeierea Lumii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Despre Cele Ascunse De La Intemeierea Lumii - Rene Girard" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Universul lui Dumnezeu - Owen Gingerich Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Owen Gingerich
19,00 lei
Pavel - Emil Bock Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Emil Bock
33,25 lei
Teme ecumenice - Scrima Andre Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Scrima Andre
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie