Desertul pentru totdeauna

Desertul pentru totdeauna - Octavian Paler
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDesertul pentru totdeauna
Comanda acum "Desertul pentru totdeauna - Octavian Paler" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Publicat in 2001, dupa ce autorul a suferit un preinfarct, Desertul pentru totdeauna are forma unui jurnal cu insemnari zilnice, in care relatarea intimplarilor prezente se imbina cu intoarcerile in timp ? copilaria petrecuta la poalele Muntilor Fagaras, in satul Lisa, anii de scoala si de liceu. Povestirea e intrerupta adesea de gindurile autorului, care isi marturiseste teama de moarte, greselile si regretele. Este cartea in care Paler ?se dezvaluie?, o carte-bilant care poate fi citita in chei multiple.  

? Desertul pentru totdeauna este unul dintre cele mai coplesitoare eseuri confesive ale literaturii romane. O carte de severa, adinca, exemplara aristocratie rurala, ravasitoare, repet, tocmai prin simplitatea ei, prin refuzul alambicarilor si rafinamentelor evocative. Desertul lui Paler este aidoma acelor istorii cu batrinul taran care-si presimte nesmintit sfirsitul, care isi cheama, deplin impacat, familia la capatii, cerindu-si iertare de la fiecare, sau, dimpotriva, mustrindu-l pe unul, avertizindu-l pe altul, impacindu-i pe cei certati si impartindu-si atent mostenirea, indicindu-i fiecaruia ce, cit si cum sa faca la inmormintare, totul intr-o liniste suverana, pentru care ?moartea este singurul lucru sigur din viata?, iar fatalitatea nu exista decit ca legitimare a normalitatii.? (Dan C. Mihailescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Desertul pentru totdeauna
Cartea Desertul pentru totdeauna in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Desertul pentru totdeauna - Octavian Paler" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnalul revolutiei cubaneze - Ernesto Che Guevara Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Ernesto Che Guevara
26,55 lei
Dialog epistolar - Mircea Zaciu, Ion Brad Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Mircea Zaciu, Ion Brad
22,80 lei
Scurta cronica a Annei Magdalena Bach - Bach Anna Magdalena Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Bach Anna Magdalena
16,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica