Descoperirea particulelor subatomice

Descoperirea particulelor subatomice - Weinberg Steven
Pret: 23,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDescoperirea particulelor subatomice
Comanda acum "Descoperirea particulelor subatomice - Weinberg Steven" de pe libraria ishop la pretul de 23,40 lei
Descriere carte:
Pana pe la sfarsitul secolului al XIX-lea nu se stiau prea multe despre alcatuirea atomului. In cateva decenii insa, au fost pusi in evidenta electronul, protonul si neutronul, iar in centrul acestei revolutii s-a aflat Laboratorul Cavendish, de la Cambridge, dominat de figura lui Ernest Rutherford. “Descoperirea particulelor subatomice” nu e doar povestea pasionata a acestei suite de experimente istorice, ci si o minunata introducere in fizica. Fara a face apel la formule, Weinberg explica, pe rand, toate notiunile folosite de cei care au descoperit particulele subatomice si reface rationamentele lor. Evitand orice rutina didactica, Weinberg ne apropie de fizica pe o cale surprinzatoare, complementara celor urmate de Gamow si Feynman. “Minunata lume a domnului Tompkins”, “Sase lectii usoare” si “Descoperirea particulelor subatomice” sunt trei perspective diferite, toate frapant neconventionale, asupra bazelor fizicii.Steven Weinberg, unul dintre marii fizicieni ai zilelor noastre, este cel care a realizat unificarea campurilor electromagnetice si nuclear slab - probabil cea mai spectaculoasa realizare a fizicii teoretice din ultimele decenii, motiv pentru care a primit, in 1979, Premiul Nobel.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Descoperirea particulelor subatomice
Cartea Descoperirea particulelor subatomice in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Descoperirea particulelor subatomice - Weinberg Steven" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pamantul, marea si atmosfera - Margaret Carruthers Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Margaret Carruthers
28,48 lei
Ce naiba stim noi, de fapt ?! - William Arntz, Betsy Chasse Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
William Arntz, Betsy Chasse
52,25 lei
Cum functioneaza mintea - Steven Pinker Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Steven Pinker
47,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Stiinta si TehnicaCarti recomandate din categoria Stiinta si Tehnica