Delirul

Delirul - Marin Preda
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDelirul
Comanda acum "Delirul - Marin Preda" de pe libraria ishop la pretul de 13,20 lei
Descriere carte:
In Delirul confruntarea cu fatalismul istoriei, in viziunea lui Lev Tolstoi, este o tema la vedere, o tema recurenta. La fel ideea lui Preda despre rolul personalitatii (bune sau rele) in istorie. Un individ demential, plasat in structurile puterii, poate provoca un dezastru uman, zice prozatorul, cu referire la Hitler. Adaugand: iar dezastrul este contagios, raul in istorie se raspandeste ca o molima, in fine, o decizie luata in cabinetul lui Hitler are efecte dezastruoase intr-un sat pierdut in Campia Dunarii...

Delirul este un roman substantial - cum am scris la aparitia lui si cum cred si azi, dupa 35 de ani -, nu un mare roman (ca Morometii si Cel mai iubit dintre pamanteni ), dar un roman curajos, cu scene formidabile (povestea de iubire rustica de la inceput), bine lucrate, uneori foarte subtile (ezitarile medicinistei Luchi, sinceritatea ei derutanta) si, in genere, Delirul mi se pare si azi, cand il recitesc, o carte care isi asuma o tema grava: cum trec trei-patru tineri printr-o mare tragedie a istoriei. Citind-o, cititorul trece, oricum, bine, satisfacut, ganditor, nelinistit, uneori sedus de profunzimile creatiei romanesti din interiorul unei istorii imposibile.

EUGEN SIMION


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Delirul
Cartea Delirul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Delirul - Marin Preda" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Intrarea Soarelui - Cecilia Stefanescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Cecilia Stefanescu
33,20 lei
Floarea de colt - Doina Ionet Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Doina Ionet
8,55 lei
Ultima bolgie. Jurnal 3 - Ion Caraion Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ion Caraion
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana