Delirul

Delirul - Marin Preda
Pret: 13,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDelirul
Comanda acum "Delirul - Marin Preda" de pe libraria ishop la pretul de 13,20 lei
Descriere carte:
In Delirul confruntarea cu fatalismul istoriei, in viziunea lui Lev Tolstoi, este o tema la vedere, o tema recurenta. La fel ideea lui Preda despre rolul personalitatii (bune sau rele) in istorie. Un individ demential, plasat in structurile puterii, poate provoca un dezastru uman, zice prozatorul, cu referire la Hitler. Adaugand: iar dezastrul este contagios, raul in istorie se raspandeste ca o molima, in fine, o decizie luata in cabinetul lui Hitler are efecte dezastruoase intr-un sat pierdut in Campia Dunarii...

Delirul este un roman substantial - cum am scris la aparitia lui si cum cred si azi, dupa 35 de ani -, nu un mare roman (ca Morometii si Cel mai iubit dintre pamanteni ), dar un roman curajos, cu scene formidabile (povestea de iubire rustica de la inceput), bine lucrate, uneori foarte subtile (ezitarile medicinistei Luchi, sinceritatea ei derutanta) si, in genere, Delirul mi se pare si azi, cand il recitesc, o carte care isi asuma o tema grava: cum trec trei-patru tineri printr-o mare tragedie a istoriei. Citind-o, cititorul trece, oricum, bine, satisfacut, ganditor, nelinistit, uneori sedus de profunzimile creatiei romanesti din interiorul unei istorii imposibile.

EUGEN SIMION


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Delirul
Cartea Delirul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Delirul - Marin Preda" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Calatoriile tanarului intelept - Sorin Telimbeci Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Sorin Telimbeci
14,25 lei
Zbor in bataia sagetii - Horia-Roman Patapievici Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Horia-Roman Patapievici
35,10 lei
Rendez-vous cu lumea - Aurora Liiceanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Aurora Liiceanu
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana