Dei delitti e delle pene/Despre infractiuni si pedepse (ed. bilingva)

Dei delitti e delle pene/Despre infractiuni si pedepse (ed. bilingva) - Beccaria Cesare
Pret: 31,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDei delitti e delle pene/Despre infractiuni si pedepse (ed. bilingva)
  • Autor: Beccaria Cesare
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Istorie
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-50-1703-3
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 344
  • Format carte: 13x20 cm
Comanda acum "Dei delitti e delle pene/Despre infractiuni si pedepse (ed. bilingva) - Beccaria Cesare" de pe libraria ishop la pretul de 31,50 lei
Descriere carte:
“Despre infractiuni si pedepse” a fost scrisa intre martie 1763 si inceputul lui 1764. In acelasi an, la 12 aprilie, manuscrisul a fost trimis la tipografia Coletellini din Livorno si in iulie circulau primele exemplare. Succesul a fost instantaneu. In curand au inceput criticile si polemicile. La 3 februarie 1766, Biserica Catolica Romana hotaraste punerea volumului la Index. Insa ideile lui Beccaria s-au raspandit si in afara Europei, devenind un element esential al istoriei atlantice, dupa cum demonstreaza succesul multor propuneri de-ale sale preluate - in primis de Benjamin Franklin (1706-1790) si Thomas Jefferson (1743-1826) - de creatorii „experimentului democratic” care a transformat unele colonii britanice ale Americii de Nord in Statele Unite. (Giulio Giorello)Giulio Giorello este profesor de Filozofie a Stiintei la Universitatea din Milano si presedinte al Societatii Italiene de Logica si Filozofie a Stiintei. Coordoneaza colectia „Stiinta si Idei” a Editurii Cortina si este consilier stiintific al Edituri Einaudi. Dupa cercetari privind filozofia si istoria matematicii, interesul sau s-a indreptat indeosebi catre relatiile stiintei cu etica si politica. O parte din studiile sale abordeaza tema libertatii umane, cu referire la ganditorii iluministi si la pozitivistii secolului al XIX-lea. Printre volumele sale se numara Spectrul si libertinul. Teologia, matematica si gandirea libera (1985), Omul, limite si speranta: minti, creiere, computer (1991), Filozofia stiintei in secolul XX (1996), Liber de orice biserica (2005).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dei delitti e delle pene/Despre infractiuni si pedepse (ed. bilingva)
Cartea Dei delitti e delle pene/Despre infractiuni si pedepse (ed. bilingva) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dei delitti e delle pene/Despre infractiuni si pedepse (ed. bilingva) - Beccaria Cesare" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Filosofia bizantina - Basile Tatakis Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Basile Tatakis
44,91 lei
Crimele Revolutiei Franceze - Baczko Bronislav Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Baczko Bronislav
28,71 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie