Declaratie de iubire

Declaratie de iubire - Gabriel Liiceanu
Pret: 28,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDeclaratie de iubire
  • Autor: Gabriel Liiceanu
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Seria Gabriel Liiceanu
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-50-2699-8
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 208
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Declaratie de iubire - Gabriel Liiceanu" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
Paginile acestei carti s-au nascut dintr-o idee simpla: fiecare om isi alcatuieste de-a lungul vietii un edificiu afectiv. Masura in care el este e data de consistenta acestui edificiu, de mana aceea de oameni - ei nu pot fi ... multi - pe care i-a preluat in el si pe care i-a iubit fara rest, fara umbra, si impotriva carora spiritul critic, chiar daca a fost prezent, a ramas neputincios. Acesti oameni putini care ne fac pe fiecare in parte sa nu regretam ca suntem reprezinta, chit ca o stim sau nu, stratul de protectie care ne ajuta sa trecem prin viata. Fiecare om face fata la ce i se intampla pentru ca este protejat in felul acesta.

Fara acest zid de fiinte iubite care ne inconjoara (indiferent ca ele sunt sau nu sunt in viata), noi nu am fi buni de nimic. Ne-am destrama precum intr-o atmosfera in care frecarea este prea mare. Sau ne-am pierde, ne-am rataci pur si simplu in viata. Daca ura celorlalti - covarsitoare uneori -, invidia lor, marsavia lor sunt neputincioase este pentru ca exista cativa oameni pe care ii iubim pana la capat. Despre acesti oameni este vorba in aceasta carte.

Ei poarta numele de Monica si Virgil lerunca, Noica, Sebastian sau Cioran, Henri Wald, Andrei Plesu sau Horia Bernea. Alteori sunt anonimi, sunt oameni aruncati in gropile comune ale istoriei si pe care numai iubirea, ca revers al urii care i-a impins acolo, ii poate readuce in amintirea noastra. ( Gabriel Liiceanu )


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Declaratie de iubire
Cartea Declaratie de iubire in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Declaratie de iubire - Gabriel Liiceanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Visurile unui vizionar - Kant Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Kant
15,20 lei
Antigona - Sofocle Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Sofocle
7,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie