De veghe in oglinda

De veghe in oglinda - Mircea Mihaies
Pret: 22,32 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDe veghe in oglinda
Comanda acum "De veghe in oglinda - Mircea Mihaies" de pe libraria ishop la pretul de 22,32 lei
Descriere carte:
De veghe in oglinda, aparuta pentru prima data in 1989, l-a impus pe Mircea Mihaies drept unul dintre cei mai originali eseisti romani. Curajul pe care si l-a asumat in alegerea temei (jurnalele scriitorilor), perspectiva de cercetare a jurnalelor ? intentia de a recupera scriitorul viu din spatele "omului de hirtie? ? si forta argumentarii, dar mai ales tonul direct, tonifiant, acid, implicat, au nedumerit si cucerit lumea culturala romaneasca. Mircea Mihaies nu s-a limitat la o critica impresionista, ci a construit zone diverse de analiza: perspective psihanaliste, dar mai ales "moraliste?, fara a uita ca in spatele fiecarui jurnal se ascunde un proiect personal al scriitorului. In fiecare jurnal se afla de fapt un roman al formarii, a demonstrat Mircea Mihaies. Stendhal oscileaza intre luciditate si histrionism, Baudelaire, intre intoleranta si destrabalare, Kafka, intre umilinta functionarului si hipersensibilitate. De veghe in oglinda e o carte unica in eseistica romaneasca, care depaseste granitele genului, oferind cititorilor cea mai buna cale de acces spre mintea, obsesiile si intentiile marilor scriitori moderni si contemporani.

Cuprins: Celalalt ? La vie en (p)rose ? No man?s land -ul iluziei ? Strategiile naivitatii ? Jurnalul unui geniu ? Viata in abis ? Senzatii de hirtie ? Plasa de fluturi ? "Un domn inalt, subtire...? ? Bucuria "dificultatii invinse? ? Tangou argentinian ? Eroismul singuratatii ? Ethica Magna ? Trei scene din viata lui R.P.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre De veghe in oglinda
Cartea De veghe in oglinda in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "De veghe in oglinda - Mircea Mihaies" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
CRUCEA CAVALERILOR DE MALTA - NEMTEANU-CHIRIACESCU, Livia Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
NEMTEANU-CHIRIACESCU, Livia
19,00 lei
Morometii - vol I. - Marin Preda Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Marin Preda
13,20 lei
Intoarcerea - Viorel Zaicu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Viorel Zaicu
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana