De Ce Biserica?

De Ce Biserica? - Luigi Giussani
Pret: 14,72 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDe Ce Biserica?
  • Autor: Luigi Giussani
  • Editura: Nemira
  • Colectia: Babel
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 973-569-758-0
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 328
  • Format carte: Editie lux 130 x 200 mm
Comanda acum "De Ce Biserica? - Luigi Giussani" de pe libraria ishop la pretul de 14,72 lei
Descriere carte:
Volumul De ce Biserica incheie trilogia ?ParCursului" lui don Luigi Giussani. Dupa ce a abordat [in primele doua parti] tema sensului religios - ca esenta a rationalitatii si radacina a constiintei umane - si cea a marii revelatii a lui Isus Cristos in lume, cel de-al treilea volum ne introduce in evenimentul Bisericii. Intrebarea cruciala pentru a aborda acest eveniment este: "Cum fac eu, care traiesc la o zi dupa - sau o luna dupa, la o suta, o mie, doua mii de ani dupa disparitia lui Cristos din orizontul nostru pamantesc, cum fac eu sa inteleg daca, intr-adevar, este vorba de ceva care ma intereseaza in cel mai inal grad si cum fac sa stiu acest lucru cu o certitudine rationala?"

Cuvantul "Biserica" indica fenomenul istoric al carui unic sens este acela de a reprezenta pentru om posibilitatea de a ajunge la certitudine in privinta lui Cristos, de a fi, in cele din urma, raspunsul la problema cea mai importanta pentru viata omului si a lumii. Cristos, adevarul intrupat, ajunge la oameni si dupa doua mii de ani prin intermediul unei realitati care poate fi vazuta, auzita, atinsa: compania celor care cred in El. Intr-un parcurs clar si concis, autorul propune asadar libertatii si ratiunii cititorilor factorii fundamentali si criteriile care pot sta la baza verificarii acestei realitati.

?Dar ajunsi la capatul drumului?, spune autorul, Dumnezeu ramane in continuare ceva de neinteles, ?daca nu se introduce figura Maicii Domnului, aleasa de Dumnezeu insusi pentru a ni se face cunoscut, metoda a Lui de a se comunica omului prin ?caldul" pantecelui sau. ?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre De Ce Biserica?
Cartea De Ce Biserica? in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "De Ce Biserica? - Luigi Giussani" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Timpul Omului Din Eternitatea Domnului - Razvan Ionescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Razvan Ionescu
8,55 lei
Evanghelia dupa Matei - Rudolf Steiner Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Rudolf Steiner
20,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie