Dawkins: o amagire? - Fundamentalismul ateu si negarea divinului

Dawkins: o amagire? - Fundamentalismul ateu si negarea divinului - Alister McGrath, Joanna Collicutt McGrath
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDawkins: o amagire? - Fundamentalismul ateu si negarea divinului
Comanda acum "Dawkins: o amagire? - Fundamentalismul ateu si negarea divinului - Alister McGrath, Joanna Collicutt McGrath" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Alister McGrath este in prezent profesor de Istorie a Teologiei la Universitatea Oxford si cercetator asociat principal la Colegiul Harris Manchester. Principalul sau domeniu de interes il constituie istoria gandirii crestine, in special relatia dintre stiintele naturii si credinta crestina. In trecut, a fost ateu si-si atribuie lipsa de credinta, pe de-o parte, faptului ca a descoperit filosofia stiintei, iar, pe de alta parte, unei intarzieri in a lua decizia de a cerceta el insusi ce inseamna cu adevarat crestinismul, in loc sa accepte stereotipurile avansate de prietenii sai atei (dintre care nu putini apar in cartea lui Richard Dawkins, The God Delusion ). Dupa ce a studiat chimia la Oxford, a lucrat in cercetare in domeniul biofizicii moleculare, dezvoltand noi metode pentru studiul membranelor biologice. A trecut apoi la studierea teologiei crestine, devenind expert in istoria gandirii crestine, mai cu seama in chestiunile ce tin de stiinta si religie. Este un autor prolific, printre publicatiile sale recente numarandu-se si Dawkins' God: Genes, Memes, and the Meaning of Life, Blackwell, 2004.

Joanna Collicutt McGrath a studiat psihologia experimentala la Oxford, apoi s-a specializat in neuropsihologia clinica, dupa care a studiat teologia crestina, specializandu-se in studiile biblice. In prezent conferentiar la Catedra de Psihologie a Religiei la Colegiul Heythrop al Universitatii din Londra, ea s-a implicat in scrierea cartii de fata, dar a contribuit mai ales la sectiunile care se ocupa de studiile biblice si de relatia dintre psihologie si neurostiinte. Este coautoarea cartii Meeting Jesus: Human Responses to a Yearning God (impreuna cu Jeremy Duff), publicata de SPCK (Society for Promoting Christian Knowledge ? Societatea   pentru Promovarea Cunoasterii Crestine) in anul 2006.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dawkins: o amagire? - Fundamentalismul ateu si negarea divinului
Cartea Dawkins: o amagire? - Fundamentalismul ateu si negarea divinului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dawkins: o amagire? - Fundamentalismul ateu si negarea divinului - Alister McGrath, Joanna Collicutt McGrath" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Reincarnarea  - Jean Vernette Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Jean Vernette
11,30 lei
Filosofia lui ba - G. G. Constandache Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
G. G. Constandache
28,02 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie