Dansul focului sau 21

Dansul focului sau 21 - Adrian Petrescu
Pret: 33,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDansul focului sau 21
Comanda acum "Dansul focului sau 21 - Adrian Petrescu" de pe libraria ishop la pretul de 33,30 lei
Descriere carte:
Adrian Petrescu ilustreaza tipul de scriitor autentic, ancorat, dincolo de mode si clipe efemere, intr-un Olimp luminat de seninatate si echilibru.

A debutat cu proza scurta "Patratul de sarma", in revista Vatra ... (1997), dar a colaborat si la Tribuna. Momentul afirmarii sub semnul scrisului il constituie insa obtinerea Premiului pentru Proza la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din Romania (2006) pentru romanul ''Conspiratiile imposibile'' (Ed. Cartea Romaneasca, Bucuresti, 2007). ''Se opreste in fata unui stilp pe care este lipit un afis al Teatrului National care anunta premiera Azilului de noapte de Gorki. Privirea ii aluneca obosita dintr-o parte in alta, ochii ii cad pe citeva nume ale unei distributii de zile mari. Trece mai departe prin dreptul statiei Peco, simtind in nas mirosul vaporilor de benzina. Copertina din tabla ondulata care acopera partial incinta sta parca sa se prabuseasca si sa provoace o catastrofa.

Totul e hirbuit, plin de rugina si praf, pompele, stingatoarele de incendiu, lopetile, tirnacoapele, galetile de tinichea, lazile cu nisip, vitrinele, pina si Mercedesul Bot de Cal care alimenteaza. Avea dreptate Batrinul cu previziunile lui, isi zice, oprindu-se din nou ca hipnotizat de indivizii grabiti care ii taie calea, il imbrincesc, il calca pe picioare, i se freaca de haine, nici macar n-a fost nevoie sa treaca zece ani, si totul parca s-a transformat intr-un morman de darimaturi si gunoaie. Cu mineca isi tamponeaza rana din care curge un firisor de singe.''

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dansul focului sau 21
Cartea Dansul focului sau 21 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dansul focului sau 21 - Adrian Petrescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Frumoasele straine - Mircea Cartarescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Cartarescu
28,80 lei
Cu manusi - Mihaela Nicola Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mihaela Nicola
25,20 lei
Inainte sa moara Brejnev - Iulian Ciocan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Iulian Ciocan
18,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana