Cutremur de timp

Cutremur de timp - Kurt Vonnegut
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCutremur de timp
Comanda acum "Cutremur de timp - Kurt Vonnegut" de pe libraria ishop la pretul de 24,30 lei
Descriere carte:
"Kurt Vonnegut este, fara indoiala, unul dintre cei mai mari scriitori americani." ( Graham Greene ) Cand un cutremur de timp arunca intreaga omenire cu zece ani in urma, pamantenii se vad nevoiti sa-si retraiasca, fara a putea schimba nimic, ultimii ani din viata, incepand de la 17 februarie 1991.Ideea ii apartine batranului scriitor de science-fiction, Kilgore Trout, alter ego al autorului, ale carui povestiri impanzesc naratiunea, venind in completarea evenimentelor. Astfel aflam despre existenta buubuulingilor, extraterestri dotati cu o inteligenta stralucita, care, odata cu aparitia televiziunii, refuza sa-si mai foloseasca imaginatia transformandu-se in niste fapturi rautacioase si lipsite de sensibilitate; despre cele trei surori "B-36", numite astfel dupa un bombardier de pe planeta Pamant, dintre care cea mai rea e om de stiinta; despre doctorul Schadenfreude, psihiatrul care le interzice pacientilor sa mai rosteasca pronumele "eu", intentionand prin aceasta inedita terapie sa-i elibereze de propriul sine. Urmarind epopeea tragicomica a vietii personajelor, autorul isi reaminteste intamplari din propriul trecut, impanand naratiunea cu mici povestioare moralizatoare, anecdote si comentarii pline de umor si autoironie. Cutremur de timp, roman ce impleteste abil elementele autobiografice cu fictiunea, s-a aflat luni de zile pe lista de bestselleruri New York Times.

Kurt Vonnegut s-a nascut la 11 noiembrie 1922 la Indianapolis, intr-o familie cu radacini germane. Studiaza chimia si biologia la Cornell University si Carnegie Institute. In 1942 se inroleaza in armata. Luat prizonier la Dresda, in 1945, este supravietuitor al bombardamentului asupra orasului, experienta atroce care ii inspira romanul Abatorul cinci sau Cruciada copiilor: Un dans obligatoriu cu moartea (1969). Intors in America, Vonnegut isi reia studiile, de aceasta data in antropologie. Intre anii 1946 si 1950 se angajeaza la compania General Electric, postura satirizata in primul sau roman, Pianul mecanic (1952; Humanitas, 2006). Din acelasi an, Kurt Vonnegut se dedica in exclusivitate scrisului. In 1959 publica al doilea roman, Sirenele de pe Titan (Humanitas Fiction, 2007), apoi Leaganul pisicii (1963), Fii binecuvantat, domnule Rosewater sau Nu strica orzul pe gaste (1965), Mama Noapte (1966), Micul dejun al campionilor sau La revedere, trista zi de luni (1973), Bufoniada sau Gata cu singuratatea! (1976; Humanitas, 2006), Detinutul (1979), Dick Ochi-de-mort (1982), Galapagos (1985), Barba Albastra (1987), Hocus-Pocus (1990), Cutremur de timp (1997) . Printre volumele sale de povestiri se numara Bun venit printre maimute (1968; Humanitas Fiction, 2008), considerat cel mai valoros, Canarul din cusca pisicii (1961) si Tabachera din Bagombo (1999). Kurt Vonnegut a scris de asemenea o piesa de teatru ( La multi ani, Wanda June ), volume de eseuri si ?colaje autobiografice?. S-a stins din viata la 12 aprilie 2007.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cutremur de timp
Cartea Cutremur de timp in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cutremur de timp - Kurt Vonnegut" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cronicarul sportiv - Richard Ford Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Richard Ford
32,40 lei
Darul ploii - Tan Twan Eng Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Tan Twan Eng
46,55 lei
Fii si indragostiti (Editia 2011) - D. H. Lawrence Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
D. H. Lawrence
16,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala