Curtea de Justitie Europeana - Jurisprudenta. Hotarari comentate (2007)

Curtea de Justitie Europeana - Jurisprudenta. Hotarari comentate (2007) - Sergiu Deleanu
Pret: 55,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCurtea de Justitie Europeana - Jurisprudenta. Hotarari comentate (2007)
Comanda acum "Curtea de Justitie Europeana - Jurisprudenta. Hotarari comentate (2007) - Sergiu Deleanu" de pe libraria ishop la pretul de 55,10 lei
Descriere carte:
Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si, indeosebi, integrarea ei progresiva si ireversibila in cadrul ansamblului sistemului pe care aceasta il presupune, inclusiv sub aspect normativ si jurisprudential, determina, intre altele, doua consecinte imediate si de incontestabila complexitate: armonizarea legislatiei nationale in raport cu normele comunitare, preeminente si privilegiate in aplicare; redimensionarea functiei jurisprudentiale interne prin constituirea ca reper pentru judecatorul national atat a normelor comunitare, cat si a jurisprudentei Curtii de Justitie Europene.

In aceste conditii, cunoasterea si, mai ales, aprofundarea jurisprudentei instantei comunitare este nu doar inevitabila, ci chiar stringenta.

Normele comunitare, prin insasi vocatia lor, sunt norme de larga cuprindere, uneori, concurente celor din dreptul intern al statelor membre, ele dobandind concretete deplina si semnificatii neindoielnice prin jurisprudenta instantei comunitare. Cunoasterea corespunzatoare a acestor norme si aplicarea lor atunci cand sunt pertinente intr-un litigiu determinat se subsumeaza obligatiei asumate de tara noastra privind respectarea dreptului comunitar.

Volumul selectiv de jurisprudenta a instantei comunitare, jurisprudenta comentata de catre autori, a fost elaborat cu intentia de a inlesni apropierea hotararilor Curtii de Justitie Europene.

Data fiind jurisprudenta abundenta si diversificata a acesteia, ne-am straduit sa retinem un numar important de hotarari care, prin semnificatiile si implicatiile lor, au influentat in mod aparte dezvoltarea sistemelor normative si a jurisprudentei nationale si insasi activitatea institutiilor comunitare.

Speram, asadar, ca lucrarea sa-si dovedeasca utilitatea.

Autorii

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Curtea de Justitie Europeana - Jurisprudenta. Hotarari comentate (2007)
Cartea Curtea de Justitie Europeana - Jurisprudenta. Hotarari comentate (2007) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Curtea de Justitie Europeana - Jurisprudenta. Hotarari comentate (2007) - Sergiu Deleanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Drept comunitar al mediului. Culegere de spete - Maria-Cristina Petre Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept comunitar
Maria-Cristina Petre
18,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept comunitarCarti recomandate din categoria Drept comunitar