Curs de drept privat roman - Editia a III-a

Curs de drept privat roman - Editia a III-a - Vladimir Hanga, Mircea Dan Bob
Pret: 45,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCurs de drept privat roman - Editia a III-a
Comanda acum "Curs de drept privat roman - Editia a III-a - Vladimir Hanga, Mircea Dan Bob" de pe libraria ishop la pretul de 45,00 lei
Descriere carte:
"Jurisconsultii romani au fost aceia care au pus bazele Stiintei Dreptului; ei au avut un spirit practic si in acelasi timp o agerime pentru constructiile teoretice ale Dreptului, ramase neintrecute.

De la dansii avem vocabularul juridic si lor le datoram categoriile, clasificarile si notiunile Dreptului. Daca astazi jurisconsultii din intreaga lume manuiesc aceleasi concepte si, ca sa zicem asa, vorbesc aceeasi limba, aceasta este opera jurisconsultilor Romei. Dar acesti jurisconsulti nu erau numai niste mari constructori, ci si niste iscusiti cazuisti care stiau sa gaseasca pentru fiecare speta, pentru fiecare caz in parte, solutia cea mai potrivita si mai echitabila. Trecand prin scoala lor, chiar daca ar fi ca mai tarziu sa se uite tot, exercitiul facut intareste pentru totdeauna spiritul." - (Matei NICOLAU, 1930)

"Studiul dreptului roman constituie un mijloc exemplar, permitand dobandirea sensului evolutiei si relativitatii institutiilor juridice.

Din acest dublu punct de vedere tehnic si sociologic, valoarea formativa a dreptului roman apare extrem de pretioasa intr-o epoca, precum a noastra, de proliferare legislativa si de bulversari economice si sociale.

Ar fi intr-adevar periculos sa limitam formatia juristului numai la studiul dreptului in vigoare. Caci aceasta ar insemna sa acordam licenta unor studenti a caror cultura este menita sa devina destul de repede anacronica, fara sa posede bagajul istoric si tehnic elementar ce sa le permita sa se orienteze in masa de legi noi si sa se adapteze schimbarilor." - (Roger VIGNERON, 1994)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Curs de drept privat roman - Editia a III-a
Cartea Curs de drept privat roman - Editia a III-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Curs de drept privat roman - Editia a III-a - Vladimir Hanga, Mircea Dan Bob" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Elementele dreptului natural si politic - Hobbes Thomas Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Hobbes Thomas
25,69 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DreptCarti recomandate din categoria Drept