Curs de drept privat comparat

Curs de drept privat comparat - Aurel Bonciog
Pret: 45,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCurs de drept privat comparat
Comanda acum "Curs de drept privat comparat - Aurel Bonciog" de pe libraria ishop la pretul de 45,00 lei
Descriere carte:
Cursul de drept privat comparat este o lucrare complexa care porneste de la un principiu comparativ pentru a transmite cunostinte si idei, folositoare oricarui jurist, nu numai pentru cultura sa generala, ci pentru o intelegere a unui fenomen, care atrage tot mai multi cercetatori, mai ales ca organisme si organizatii dintre cele mai diverse actioneaza pentru unificarea legislatiilor.

Numai daca se urm a re s te cuprinsul, se poate usor observa c a se analizeaza pe mai multe zeci de pagini sistemul common law, c are este putin cunoscut la noi, sau numai superficial. Filosofia juridica, extrasa din sistemele religioase imbr a ti s ate de milioane de credinciosi, credem c a fascineaza. La ce folo seste analiza dreptului hindus, islamic sau vechiul drept chine z? I n primul rand pentru ca un pusel nu se poate co nstrui decat cu modulele comple te; pe de alta parte, lumea de azi este in conexiune, si oricand putem apela la dreptul islamic, ebraic e tc., pentru a ocroti un interes, care intr a i n sfera acestora de guvernare.

Datele istorice nu sunt ignorate: cititorul poate afla cand a devenit Vaticanul subiect de drept international, cum a reu s it Biserica, in special cea de R a s a rit, sa i m puna dreptul roman in Rusia, in Balcani, la noi etc. El afla nu numai cum au creat glo ssatorii noi principii de drept, dar si cum a inf l uentat ideologia Revolutiei franceze, nu numai continutul dreptului, dar s i forma lui de exprimare, care este azi forma generalizata de sistematizare a dreptului. Mai vrea cineva s a vad a cum aparea legea celor 12 ta ble, codul lui Theodorich, legea salica? E simplu : poate cerceta anexele.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Curs de drept privat comparat
Cartea Curs de drept privat comparat in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Curs de drept privat comparat - Aurel Bonciog" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Drept International Public. Volumul Ii - Miga-Besteliu Raluca Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept international
Miga-Besteliu Raluca
34,90 lei
Tratat de drept international privat 2008 - Ion P. Filipescu, Andrei I. Filipescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept international
Ion P. Filipescu, Andrei I. Filipescu
65,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept internationalCarti recomandate din categoria Drept international