Curs De Fizica Statistica si Teoria Cuantelor

Curs De Fizica Statistica si Teoria Cuantelor - TITEICA Serban
Pret: 15,21 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCurs De Fizica Statistica si Teoria Cuantelor
  • Autor: TITEICA Serban
  • Editura: All
  • Colectia: Fizica
  • Categoria: Fizica
  • ISBN: 973-684-319-X
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 336
  • Format carte:
Comanda acum "Curs De Fizica Statistica si Teoria Cuantelor - TITEICA Serban" de pe libraria ishop la pretul de 15,21 lei
Descriere carte:
UN SECOL DE FIZICA CUANTICA 14 decembrie 1900 /14 decembrie 2000 Prezenta editie este in fapt o restituire a unui excelent tratat universitar scris de cel mai stralucit profesor de fizica teoretica al tarii, intr-o perioada fecunda a carierei sale. Serban Titeica (1908-1985) a fost profesor de fizica teoretica la Universitatea din Bucuresti intre 1948 si 1981. Fiu al ilustrului matematician Gheorghe Titeica (1871-1939), Serban Titeica a facut studii stralucite la Universitatea din Bucuresti, obtinand in 1929 licenta in stiintele fizico-chimice si licenta in stiintele matematice. In paralel, a urmat cursurile Conservatorului din Bucuresti. Intre 1930 si 1934, a fost doctorand la Universitatea din Leipzig, in cadrul departamentului de matematica-stiinte ale naturii al Facultatii filosofice. A pregatit teza de doctorat sub conducerea profesorului Werner Heisenberg (1901-1976), descoperitorul mecanicii cuantice si laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in anul 1932. Ca o recunoastere a valorii operei sale stiintifice, tratand cu egala profunzime subiecte foarte variate, in anul 1955 a fost ales membru al Academiei Romane.
Un rol aparte in predarea fizicii teoretice l-a avut Cursul de fizica statistica si teoria cuantelor , litografiat in 1951 la Universitatea din Bucuresti. El abordeaza trei capitole fundamentale ale fizicii, dezvoltate in intervalul 1860-1925, care au premers mecanicii cuantice si au facut posibila descoperirea ei. O astfel de intelegere, proprie fizicienilor care au fondat mecanica cuantica si au initiat marile ei aplicatii, merita transmisa noilor generatii, mai ales in perspectiva unor evolutii actuale, atat experimentale, cat si teoretice. Fara indoiala, cursul lui Serban Titeica realizeaza acest deziderat, fiind un punct de start care nu poate fi depasit usor.
Cuprins: Radiatia termica; Mecanica statistica si introducere in teoria cuantica veche; Teoria cuantica veche; Anexe(Max von Laue: O demonstratie relativista pentru legea de deplasare a lui Wien ; Serban Titeica: Principiul al III-lea al termodinamicii si mecanica statistica ; Hermann Haken, Hans Christoph Wolf: Structura sistemului periodic. Starile fundamentale ale elementelor ).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Curs De Fizica Statistica si Teoria Cuantelor
Cartea Curs De Fizica Statistica si Teoria Cuantelor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Curs De Fizica Statistica si Teoria Cuantelor - TITEICA Serban" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Probleme rezolvate de fizica - Mecanica - Anatolie Hristev Urmatoarea carte recomandata din categoria Fizica
Anatolie Hristev
23,00 lei
Fizica - culegere de probleme, clasa a VI-a - Doina Turcitu, Viorica Pop, Magda Panaghianu Urmatoarea carte recomandata din categoria Fizica
Doina Turcitu, Viorica Pop, Magda Pan...
13,30 lei
Sa descoperim fizica prin experimente - Dumitru Daniela-Elena Urmatoarea carte recomandata din categoria Fizica
Dumitru Daniela-Elena
14,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FizicaCarti recomandate din categoria Fizica