Cum stabilizam o economie instabila

Cum stabilizam o economie instabila - Hyman P. Minsky
Pret: 71,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCum stabilizam o economie instabila
  • Autor: Hyman P. Minsky
  • Editura: Editura Publica
  • Colectia: Co-lectia de economie
  • Categoria: Economie
  • ISBN: 978-973-1931-76-0
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 680
  • Format carte: 14,5 x 20,5 cm
Comanda acum "Cum stabilizam o economie instabila - Hyman P. Minsky" de pe libraria ishop la pretul de 71,25 lei
Descriere carte:

In opera sa capitala, Minsky isi prezinta propria teorie financiara a investitiilor, una deschizatoare de drumuri, care azi ne uimeste prin relevanta ei. Renumitul economist ne explica de ce economia globala a trecut prin perioade de inflatie incapacitanta, de somaj in crestere si de diminuare accentuata a activitatii si de ce economia trece acum printr-o criza a creditarii pe care el a prevazut-o.

Cum stabilizam o economie instabila vorbeste despre:

> Inclinatia naturala spre instabilitate a economiilor complexe de tip capitalist;
> Perioadele de avant si cele de declin, ca rezultate inevitabile ale practicilor de creditare in conditii de risc ridicat;
> "Finantarea speculativa" si efectele sale asupra investitiilor si a preturilor pentru active;
> Rolul statului in stimularea consumului pe parcursul perioadelor cu somaj ridicat;
> Necesitatea ca Banca Centrala sa-si sporeasca gradul de supraveghere asupra sistemului bancar.

Intr-o noua si oportuna prefata, Henry Kaufman, presedintele companiei Henry Kaufman & Company Inc., asaza ideile premonitorii ale lui Minsky in contextul dat de pietele si institutiile financiare ale zilei de azi. Doi dintre colegii lui Minsky, respectiv dr. Dimitri B. Papadimitriou, presedintele Institutului de Economie Levy de la Bard College, si dr. L. Randall Wray, unul dintre savantii de frunte ai Institutului, vin si ei sa explice relevanta actuala a lui Minsky pentru scena economica de azi, intr-o noua introducere. Un val de interes si de respect pentru ideile lui Hyman Minsky a atins Wall Street-ul, pe masura ce ganditorii de frunte ai domeniului economic si scriitorii lumii financiare au inceput sa foloseasca expresia "momentul Minsky" pentru a descrie economia turbulenta a Americii. Nici ca se poate un moment mai potrivit in care sa citim aceasta lucrare clasica de teorie economica aplicata!

Hyman Minsky sustine de mult timp ca pietele sunt predispuse la criza. Iata ca a venit si "momentul" sau. The Wall Street Journal

Cu douazeci si cinci de ani in urma, atunci cand majoritatea economistilor ridicau in slavi nenumaratele virtuti ale dereglementarii si inovarii financiare, un nonconformist pe nume Hyman P. Minsky a sustinut o viziune mai degraba negativa asupra Wall Street-ului; in fapt, el a remarcat ca bancherii, intermediarii de valori mobiliare si altii din lumea financiara joaca rolul incendiatorilor cu buna stiinta, punand pe foc intreaga economie.
John Cassidy, The New Yorker

A venit momentul sa ne indreptam atentia spre o chestiune mai veche: Chiar asa, cat de inerent instabile sunt sistemele economice? Numai ca, in loc sa primim sfaturi avizate de la economistii contemporani, suntem nevoiti sa ne intoarcem spre unii din marii lor inaintasi. Opera lui Hyman Minsky... este extrem de pertinenta.
Jeff Madrick, The New York Times

Nicicand n-a fost mai valoroasa opera lui Hyman Minsky! Ipoteza lui asupra instabilitatii financiare, cu tot cu unitatile de acoperire a riscului, speculative si piramidale, s-a confirmat pana la ultimul punct si ultima virgula pe piata imobiliara si pe cea a creditelor ipotecare din Statele Unite, de-a lungul ultimului deceniu.
Paul McCulley, Director Executiv la PIMCOVezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cum stabilizam o economie instabila
Cartea Cum stabilizam o economie instabila in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cum stabilizam o economie instabila - Hyman P. Minsky" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Protagonisti ai vietii economice, Vol. I - Ivanciu Nicolae Valeanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Ivanciu Nicolae Valeanu
20,90 lei
Economia serviciilor internationale - Ana Bobirca Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Ana Bobirca
30,40 lei
Constiinta unui liberal - Paul Krugman Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Paul Krugman
62,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie