Cum sa infiintezi si sa administrezi un S.R.L. Solutii juridice, contabile si fiscale pentru primii pasi in afaceri

Cum sa infiintezi si sa administrezi un S.R.L. Solutii juridice, contabile si fiscale pentru primii pasi in afaceri - Cerasela Carp, Florian Dascalescu, Dragos Panainte
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCum sa infiintezi si sa administrezi un S.R.L. Solutii juridice, contabile si fiscale pentru primii pasi in afaceri
Comanda acum "Cum sa infiintezi si sa administrezi un S.R.L. Solutii juridice, contabile si fiscale pentru primii pasi in afaceri - Cerasela Carp, Florian Dascalescu, Dragos Panainte" de pe libraria ishop la pretul de 39,00 lei
Descriere carte:
"Un ghid excelent atat pentru cei care doresc sa devina antreprenori cat si pentru antreprenorii care au inceput deja un business pe cont propriu si nu au avut inca sansa sa beneficieze de un asemenea indreptar comprehensiv al infiintarii si dezvoltarii afacerilor. O carte care, impreuna cu CD-ul aferent, reuseste sa imbine in mod remarcabil notiuni teoretice de business, antreprenoriat, investitii si management cu elemente juridice specifice si chiar cu template-uri practice de utilitate imediata pentru orice antreprenor, care poate invata repede si "fara profesor" cum sa redacteze contracte si alte documente standard pentru infiintarea

si functionarea oricarei companii. O carte all-in-one pentru orice antreprenor pur-sange care nu va avea niciodata timpul pentru a citi zeci de carti de management, investitii si legislatia afacerilor, astfel incat e ideal pentru el daca gaseste una singura care sa ii ofere esenta acestor informatii diverse, intr-un format cat mai succint si mai bine structurat".

Marius Ghenea - Presedinte PCfun.ro & FIT Distribution, castigatorul premiului "Cel mai bun antreprenor in serie" Target 2008 si protagonist al emisiunii "Arena Leilor".

"Un ghid practic privind infiintarea, structurarea si administrarea unei societati comerciale trebuie sa fie rodul unei abordari pluridisciplinare, care sa ia in considerare dimensiunile economice, juridice sau sociale ale activitatii comerciale. Aceasta carte este acel ghid, adica un instrument eficient, care incorporeaza nu numai stiinta de carte a autorilor dar si o cunoastere aprofundata a vietii societare, cunoastere care le permite acestora sa releve exact acele chestiuni care au incidenta practica si sa furnizeze analize si solutii care dau valoare de reusita deplina acestui demers".

Ioan Schiau - Conf. univ. dr. la Facultatea de Drept si Sociologiea Universitatii "Transilvania" Brasov, asociat coordonator al Societatii civile de avocati "Schiau, Prescure & Asociatii" si vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Brasov.

"Chinezii spun ca si cel mai lung drum incepe cu un pas. Iar noi adaugam ca, daca faci pasul si cu o carte in mana totul va fi incununat de succes. Autorii cartii de fata s-au gandit sa dea valoare pasilor dumneavoastra pe frumosul drum al demararii unei afaceri. Puteti sa va convingeti singuri daca au reusit. Noi consideram ca da."

Dumitru Oprea - Prof. univ. dr. la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii "Al. I Cuza" Iasi, director executiv al Centrului Romano-American de Dezvoltare a Intreprinderilor Private si fondator si director al Scolii Economice Postuniversitare ELITEC Iasi.

De ce este atat de speciala aceasta carte si de ce va recomandam cu toata caldura noua Colectie Business a editurii Universul Juridic? Primul motiv il constituie conceptul acestei carti, unic in Romania. O carte cu CD reprezinta, de fapt, doua carti intr-una.

De regula, atunci cand cauti informatii despre deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri, esti tentat fie sa mergi la libraria cea mai apropiata de tine, fie sa cauti pe Internet.

Cunoscand acest fapt, ambitia noastra, a autorilor, a fost aceea de a te scuti de ambele demersuri (incomplete, de altfel) si de a-ti pune la dispozitie toate informatiile necesare infiintarii si administrarii, cu succes, a unui SRL: daca in carte gasesti sfaturi utile si la obiect pentru fiecare etapa in parte, pe CD vei gasi toate modelele de acte si contracte gata tehnoredactate, precum si toata legislatia relevanta in domeniu, la distanta doar de un singur click.

Al doilea motiv il constituie formula publicistica a cartii: pentru prima data in Romania, un avocat, un expert contabil si un consultant de afaceri s-au pus in slujba intreprinzatorilor romani. Rezultatul efortului lor conjugat il reprezinta prezentul ghid dedicat primilor pasi in afaceri.

Al treilea motiv, dar nu si cel din urma, l-a constituit dorinta sincera a autorilor de a veni in sprijinul miscarii antreprenoriale din Romania, de a oferi sfaturi si informatii utile tuturor celor care intentioneaza sa-si deschida si sa-si dezvolte propria afacere.

Principiul de la care am pornit a fost urmatorul: scrie cartea pe care ai vrea tu s-o citesti. Cu alte cuvinte, am scris cu gandul la dumneavoastra, beneficiarii directi ai acestui ghid antreprenorial, ca si cum noi, autorii, ne-am fi aflat in ipostaza de a ne deschide propria afacere.

Oricine a fost vreodata entuziasmat de o idee de afacere si s-a hotarat sa o puna in practica stie ca, intr-o astfel de situatie, esti imediat inconjurat de o armata de "binevoitori" care se grabesc sa-ti spuna ca ideea ta nu este valabila si ca mai bine sa renunti cat mai e timp si n-ai inceput inca sa pierzi bani cu ea si deranjant e faptul ca respectivii binevoitori nu sunt niste intreprinzatori experimentati intr-ale afacerilor, pe care experienta i-a invatat sa aprecieze, cu o mare doza de corectitudine, potentialul unei anumite oportunitati.

Nu, ei sunt doar niste oameni fara nici o tangenta cu lumea afacerilor, speriati si fara initiativa, care, prin atitudinea lor negativa vizavi de afacerea ta, nu fac decat sa-si exprime propriile spaime legate de demararea unei afaceri. si trebuie sa ai nervi de otel pentru ca, stand de vorba cu un astfel de om, sa nu devii si tu, la randul tau, speriat si lipsit de initiativa.

Acesta este si motivul principal pentru care am scris aceasta carte: sa alungam teama si prejudecatile legate de deschiderea si administrarea unei viitoare afaceri prin descrierea, pas cu pas, a tuturor etapelor necesare pentru a initia si dezvolta afaceri de succes. Dupa cum observa si sociologul Vladimir Pasti, in Romania

au loc simultan doua tranzitii. Pe de o parte, avem de-a face cu o tranzitie indreptata spre exterior, cu obiectivul transformarii fostei societati socialiste romanesti intr-o societate capabila sa se adapteze la sistemele europene si mondiale (UE si NATO) care se consolideaza acum, la inceput de secol XXI.1 este o tranzitie complexa si dificila care, asa cum am vazut, presupune transformari esentiale in toate domeniile, inclusiv in domeniul afacerilor mici si mijlocii. Aici, beneficiem de un ghid occidental care, chiar daca nu este intotdeauna foarte clar, este, la randul sau, coordonat de caracteristicile insesi ale sistemului international existent. Prin urmare, aceasta tranzitie indreptata spre exterior trebuie neaparat facuta. Dar, facand-o pe aceasta, nu trebuie nici un moment sa o uitam pe a doua. Pentru ca, mai avem de facut inca o tranzitie, de data aceasta indreptata spre interior.

Aici, in privinta celei de a doua tranzitii, a celei orientate spre interior, nu mai beneficiem nici de modele si nici de asistenta.

Beneficiem de dreptul sau posibilitatea de optiune personala, dar este un avantaj indoielnic de vreme ce prea putini dintre noi parem a fi pe deplin constienti de nevoia de a face uz de ele. Mai beneficiem de un avantaj, cel putin la fel de indoielnic ca si cel amintit anterior. De acela de a nu face nici un fel de a doua tranzitie. Ceea ce ar reprezenta, in plan personal, un lucru extrem de grav, deoarece ar mari considerabil decalajul si-asa existent intre tranzitia de suprafata, cea institutionala (prin adoptarea modelelor de organizare socio-economica occidentale) si tranzitia interioara (dificila tocmai datorita faptului ca fiecare dintre noi percepe in ritmul sau rapiditatea si profunzimea pe care ar trebui sa le aiba un astfel de proces). 1 V. Pasti, Romania in tranzitie. Caderea in viitor, Ed. Nemira, Bucuresti, 1995, p. 21-24.

La final, nu ne ramane decat sa va uram succes si multe realizari in afaceri si sa ne scrieti despre cum v-a ajutat aceasta carte in demararea si dezvoltarea businessului dumneavoastra!

Avocat Cerasela Carp
Expert contabil Florin Dascalescu
Consultant de afaceri Dragos Panainte

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cum sa infiintezi si sa administrezi un S.R.L. Solutii juridice, contabile si fiscale pentru primii pasi in afaceri
Cartea Cum sa infiintezi si sa administrezi un S.R.L. Solutii juridice, contabile si fiscale pentru primii pasi in afaceri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cum sa infiintezi si sa administrezi un S.R.L. Solutii juridice, contabile si fiscale pentru primii pasi in afaceri - Cerasela Carp, Florian Dascalescu, Dragos Panainte" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AfaceriCarti recomandate din categoria Afaceri