Cultura moderna pe intelesul oamenilor inteligenti

Cultura moderna pe intelesul oamenilor inteligenti - Roger Scruton
Pret: 22,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCultura moderna pe intelesul oamenilor inteligenti
  • Autor: Roger Scruton
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Pasi peste granite
  • Categoria: Arta
  • ISBN: 978-973-50-2920-3
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 224
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Cultura moderna pe intelesul oamenilor inteligenti - Roger Scruton" de pe libraria ishop la pretul de 22,50 lei
Descriere carte:
O teorie a culturii moderne si o aparare a culturii in forma sa inalta si critica. Incepand inca din primii ani ai secolului trecut, cativa filozofi si istorici, cativa eseisti si antropologi au semnalat intrarea culturii occidentale intr-un iremediabil declin. Astazi, despre criza culturii se vorbeste pe nenumarate voci si pe toate meridianele. Dar inseamna asta ca intelegem mai exact ce se intampla cu noi, ca patrundem mai adanc sensurile traditiei noastre culturale si ca vedem mai clar incotro se indreapta cultura contemporana?

Roger Scruton incearca sa dea un raspuns la aceste intrebari pornind de la radacinile religioase ale culturii inalte si de la avatarurile suferite de ea odata cu "dezvrajirea" lumii petrecuta in secolul Luminilor. Rand pe rand, romantismul, modernismul si avangardele artistice au cautat sa dea un raspuns consistent evacuarii sacrului si ritului din viata sociala, apoi comercializarii tot mai accentuate a artelor si, in sfarsit, naufragiului lor deplin in ceea s-a numit kitsch.

Cat priveste speranta intr-o renastere a culturii inalte, ea nu poate veni, crede Scruton, decat din regasirea sensurilor originare, a acelor sensuri care ne pot purta catre o participare reinnoita la viata etica a comunitatii.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cultura moderna pe intelesul oamenilor inteligenti
Cartea Cultura moderna pe intelesul oamenilor inteligenti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cultura moderna pe intelesul oamenilor inteligenti - Roger Scruton" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Hamlet Machine - Mihaela Marin Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
Mihaela Marin
85,50 lei
Modigliani - *** Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
***
47,41 lei
Ghid terapeutic naturist. Retete de post - Speranta Anton Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
Speranta Anton
44,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ArtaCarti recomandate din categoria Arta