Cultura generala. Enciclopedie ilustrata

Cultura generala. Enciclopedie ilustrata - Matthias Edbauer, dr. Hartmut Dick
Pret: 56,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCultura generala. Enciclopedie ilustrata
Comanda acum "Cultura generala. Enciclopedie ilustrata - Matthias Edbauer, dr. Hartmut Dick" de pe libraria ishop la pretul de 56,95 lei
Descriere carte:
Dobandite pe bancile scolii, asimilate de prin lecturi de profunzimi diferite, filme si transmisii TV, acestea din urma parca tot mai acaparante in ultima vreme (nu-i vorba si mustind de informatii de tot soiul, livrate cu promptitudine), cunostintele de cultura generala devin tot mai coplesitoare, iar aria pe care se aplica tocmai denominatia de "cultura generala" se afla in plina expansiune. Acum, oameni suntem, nu ne ia nimeni capul din pricina nestiintei, pe care, la o adica, am inlatura-o pur si simplu informandu-ne, cu mai mult sau mai putin temei (iar surse ar fi, slava Domnului, cu nemiluita, cu Internetul pe post de "cal breaz", ca sa spunem asa), ca sa nu mai amintim ca locul in care se desfasoara mecanismele memorarii este deopotriva sediu al celor care ne fac... sa uitam.
Asa stand lucrurile si lasand de-o parte discutia pe marginea a ceea ce isi merita statutul de "cultura generala autentica" si ceea ce ar aspira doar la asa ceva, dar nu sunt decat abuzuri media, banalitati sau picanterii din viata unor "glorii vremelnice", umflate cu pompa de mijloacele de informare, cu precadere de "robinetul cu apa calduta" reprezentat de televiziune, cartea celor doi autori germani, in 3 000 de intrebari si raspunsuri pe teme riguros selectate si pertinent jalonate cu prezentari sintetice asupra unor notiuni, concepte, evenimente si personalitati de prim rang ale istoriei, culturii si civilizatiei universale (istorie si politica; stiinte naturale si tehnica; economie si Europa; religie si filosofie; arta si literatura; cultura si divertisment; Pamant si Univers) se poate constitui intr-o provocare continua pentru cel dornic de cunostere sau, de ce nu, intr-un bun "aide-memoire" pentru toti aceia carora aducerile aminte intr-o privinta sau alta au inceput sa le joace feste. Pentru facilitarea cautarilor punctuale, volumul beneficiaza in sectiunea lui finala de un indice.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cultura generala. Enciclopedie ilustrata
Cartea Cultura generala. Enciclopedie ilustrata in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cultura generala. Enciclopedie ilustrata - Matthias Edbauer, dr. Hartmut Dick" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Specii pe cale de disparitie -  Larousse Urmatoarea carte recomandata din categoria Atlase / Enciclopedii
Larousse
22,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Atlase / EnciclopediiCarti recomandate din categoria Atlase / Enciclopedii