Culpe care nu se uita. Convorbiri cu Cornel Burtica

Culpe care nu se uita. Convorbiri cu Cornel Burtica - Rodica Chelaru
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCulpe care nu se uita. Convorbiri cu Cornel Burtica
  • Autor: Rodica Chelaru
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Istoria timpului prezent
  • Categoria: Diverse
  • ISBN: 973-8120-81-0
  • An aparitie: 2001
  • Numar de pagini: 264
  • Format carte: 13 x 20 cm, brosat
Comanda acum "Culpe care nu se uita. Convorbiri cu Cornel Burtica - Rodica Chelaru" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Rodica Chelaru : Ideea acestei carti s-a nascut din intrebari. Multe. Despre cum si de ce am trait, atata amar de ani, intr-un sistem sufocant. Intrebari, fara un raspuns concludent, despre lasitati si oportunism, despre cinism si minciuni. Dupa decembrie '89, s-au dat multe si felurite explicatii despre mecanismul totalitar. Nici una nu este completa, nici nu poate fi si nici nu va fi mult timp de acum incolo. Taine raman zalogite in mintea si sufletul celor ce au servit mai mult sau mai putin zelos sistemul. Am incercat sa scot la lumina o parte dintre ele prea mica, probabil, socotind intinderea tematicii si sa inteleg ce mi-a fost dat sa traiesc. Ma consider, intr-un fel, norocoasa. Fiindca am avut sansa nu doar de a cunoaste, pe propria-mi piele, nebunia totalitara, ci de a fi martor lucid si atent al caderii sistemului, de a trai zbaterea unui popor profund traumatizat care incearca sa guste din binefacerile unei vieti normale.

Dan Pavel : Cartea de interviuri cu Cornel Burtica, realizata de ziarista Rodica Chelaru, are meritul de a umple un gol informativ si interpretativ atat pentru cercetarea pe termen mediu, cat si pentru aceea pe termen lung. Cei care o citesc vor afla o multime de lucruri nu numai despre personajul politic intervievat, dar si despre perioada comunismului, de la unul dintre cei care erau informati in acea epoca, de la un insider.

Adrian Cioroianu : Marturiile lui Cornel Burtica (fost presedinte al Uniunii studentilor comunisti, fost ambasador in Italia si Maroc, fost ministru al Comertului Exterior etc.) vorbesc despre istoria regimului comunist. O fac - in opinia mea - intr-o maniera inedita. Adica, in buna parte fara emfazele si marotele altor memorialisti de acelasi calibru. [...] Memorialistul Cornel Burtica ofera un document foarte interesant tuturor celor preocupati inca de trecutul comunist al Romaniei. Un trecut pus sub semnul avatarurilor Istoriei timpului prezent, ca si colectia pe care aceasta carte o deschide. In opinia noastra, in mod meritoriu.

Rodica Chelaru s-a nascut in 1950, in Bucuresti. A absolvit Facultatea de limba si literatura franceza, Universitatea Bucuresti. A fost profesor titular la un liceu teoretic, langa Targoviste. Dupa definitivat, a intrat prin concurs la revista Lumea , ca redactor-traducator. Dupa decembrie 1989, s-a lansat puternic in jurnalism, fiind redactor la saptamanalul Expres , apoi reporter special si analist la cotidianul Meridian . A lucrat, apoi, cativa ani buni ca redactor al BBC , sectia romana. Sef de departament la Ziarul financiar , analist politic la radio ProFM , in prezent este editor al jurnalului de stiri de seara la ProTV . A publicat in jur de 2 000 de reportaje, relatari, interviuri, analize politice, economice si sociale, fiind si colaborator al revistelor Sfera politicii si Dilema .



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Culpe care nu se uita. Convorbiri cu Cornel Burtica
Cartea Culpe care nu se uita. Convorbiri cu Cornel Burtica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Culpe care nu se uita. Convorbiri cu Cornel Burtica - Rodica Chelaru" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dosarele imposibilului - Rodica Bretin Urmatoarea carte recomandata din categoria Diverse
Rodica Bretin
4,75 lei
Arta De A Muri - Ghid Practic In Vederea Trecerii Cu Succes Prin Experienta Mortii - Cristian Constantin Turcanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Diverse
Cristian Constantin Turcanu
20,71 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DiverseCarti recomandate din categoria Diverse