Cu cele mai rele intentii

Cu cele mai rele intentii - Alessandro Piperno
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCu cele mai rele intentii
Comanda acum "Cu cele mai rele intentii - Alessandro Piperno" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
Cu cele mai rele intentii este o fresca insolita a inaltei societati romane, pe durata a patru decenii, urmarind destinul familiei naratorului, clanul lui Beppy Sonnino.

Evocand aceasta lume pestrita, extravaganta si ridicola, orice umbra de tandrete se preface, in ochii tanarului descendent al clanului, Daniel Sonnino, in umor negru si miscatoare ironie. Iar sarcasmul sau nu iarta pe nimeni, si cu atat mai putin pe sine insusi.
Cand, la zece ani, cu prilejul inmormantarii bunicului sau, Daniel Sonnino afla ca, fiind fiul unei familii mixte alcatuite dintr-un tata evreu si o mama catolica, nu poate fi socotit nici evreu si nici catolic pe deplin, sentimentul excluderii capata in ochii lui proportiile unui stigmat ce va apasa asupra intregii sale vieti. Incepand din acel moment, el se va vrea altfel: altfel decat vitalul, cinicul si imprevizibilul sau bunic, altfel decat snobul sau tata, altfel decat colegii de liceu, toti copii de bani gata.

Si va reusi din plin, tinandu-se departe de afacerile familiei si dedicandu-se literaturii, inlocuind sexualitatea debordanta a bunicului Beppy cu un fetisism impenitent, afisand o nepasare fata de conventii in totala contradictie cu uzantele clanului Sonnino sau acceptand sa sufere ca nici un alt tanar din generatia sa din pricina unei iubiri neimpartasite. Mai presus de toate insa, Daniel nu va mai putea privi lumea fara sa vada grotescul fiecarui chip ce-l inconjoara, al fiecarui gest facut in preajma sa si tocmai din aceste chipuri si aceste gesturi este alcatuita ampla fresca a societatii romane a ultimelor patru decenii, pe care Daniel Sonnino - un alter ego al autorului - o zugraveste in aceasta adevarata saga a clanului Sonnino.

Romanul lui Alessandro Piperno a fost distins in 2005 cu doua prestigioase premii pentru debut: Premiul Campiello si Premiul Viareggio, si a fost tradus in unsprezece tari.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cu cele mai rele intentii
Cartea Cu cele mai rele intentii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cu cele mai rele intentii - Alessandro Piperno" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Povestea familiei Heike - Eiji Yoshikawa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Eiji Yoshikawa
37,95 lei
Zahir - Paulo Coelho Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Paulo Coelho
33,30 lei
Vechiul oras imperial (Editia 2011) - Yasunari Kawabata Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Yasunari Kawabata
21,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala