carte sau publicatie
pe cartea.ro
Cu Jamie ?n Italia

(pretul include TVA)

- Autor: Jamie Oliver
- Editura: Curtea Veche
- Colectia: Colectia Jamie Oliver
- Categoria: Bucatarie
- ISBN: 973-669-303-1
- An aparitie: 2006
- Numar de pagini: 336
- Format carte: 18,5 x 24,5 cm
JAMIE OLIVER a inceput sa gateasca la varsta de 8 ani, in localul parintilor
lui, The Cricketers, din Clavering, Essex, si a lucrat cu unii dintre cei mai
renumiti maestri culinari din lume. in prezent conduce localul Fifteen, unul
dintre cele mai bune restaurante din Londra, prezentat si in serialul de
televiziune Jamies Kitchen de pe Channel Four.
Jamie scrie pentru revista Delicious din Marea Britanie si Australia, are o
rubrica saptamanala in News of the World si publica articole in lumea intreaga.
A infiintat si se ocupa in continuare de fundatia Fifteen, care ofera instruire
tinerilor cu dezavantaje. in 2005 a inceput o campanie pentru imbunatatirea
calitatii meselor de la scolile din Marea Britanie. Prin serialul de pe Channel
Four Jamies School Dinners si cartea La masa cu Jamie, miscarea Feed Me
Better (Hraniti-ma mai bine) a condus deja la schimbari considerabile in
politica guvernului.
Jamie traieste la Londra cu sotia lui, Jools, si cu fiicele lor, Poppy si Daisy.
Italia l-a inspirat pe Jamie Oliver in intreaga lui cariera. Ambitia lui a fost
sa strabata aceasta tara pentru a surprinde insasi esenta bucatariei italiene si
pentru a scrie cea mai buna si cea mai accesibila carte de bucate italiana, cu
care se poate delecta toata lumea.
Cu Jamie in Italia este rezultatul acestei calatorii intr-o tara a abundentei.
Prezentand peste 120 de retete nou-noute, de la cele de risotto pana la
fripturi, spaghete sau tocanite, si structurata asemenea unui meniu obisuit
dintr-un local traditional italian, cartea va poarta prin toata Italia si va
ofera ocazia sa invatati de la adevaratii maestri ai bucatariei italienesti:
localnicii. Sunt retete de la oameni pentru oameni, departe de versiunile
standard ale bucatariei italiene. Din Sicilia pana in Toscana, pescarii,
brutarii si, fireste, gospodinele italience va impartasesc retetele si trucurile
transmise de-a lungul generatiilor. Dar Jamie nu a adus cu el doar niste retete
de mancaruri savuroase, ci insusi spiritul care face din gatit si mancare o
parte esentiala a vietii de familie, in toate regiunile Italiei.
Debordand de caldura si ospitalitatea adevaratei vieti de familie, cartea este
deopotriva un ghid culinar extrem de accesibil si un jurnal de calatorie cu
totul unic, din care veti descoperi savoarea autentica a Italiei si oamenii care
traiesc acolo. Daca va place mancarea de calitate preparata cu pasiune, nu veti
mai dori sa va despartiti de Italia lui Jamie.
Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro


si subiect apropiat..